Vi har torghandel i vår lilla stad på onsdagar och lördagar. På helgerna kryllar torget av härliga stånd fyllda med grönsaker, blommor, ostar, hantverk och smycken. På onsdagar är det glesare mellan stånden –  några trogna torghandlare som slår upp sina bord. Så här års dyker det också upp små tält med svampplockare som säljer sin skörd.

Eftersom jag blev nedröstad av familjen när jag föreslog en egen svamputflykt i helgen, fick jag istället köpa kantareller på torget. Frågan är bara – vad är egentligen godast till kantareller?

I skafferiet hittade jag linspasta, och efter en liten runda bland kylskåpshyllor och trädgårdsrabatter fick jag ihop några goda tillbehör.

Jag förvällde kantarellerna och tillsatte en rejäl klick smör. Sedan brynte jag dem tillsammans med en riven vitlöksklyfta och rörde ner en stor sked yoghurt i pannan. Därefter rev jag parmesan över, smakade av med salt och peppar och serverade allt på min linspasta.

För att bryta av lade jag till en sked surkål och lite hyvlad gurka. (Tips: skippa surkålen om du inte är van vid smaken – syran i rätten blir ganska hög med den.) Till sist dekorerade jag tallriken med tagetes, för annars hade hela måltiden blivit alldeles för beige och tråkig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *