i samarbete med Visit Halland 

Min son Igor och jag lämnade et regnigt Varberg i början på veckan och tog tåget till Falkenberg. Faktum är att tåget gick så fort (bara 16 minuter!) så vi missade helt att gå av och hamnade i Halmstad istället. Så snopet! Men allt är nära i Halland så vi tig snabbt tåget tillbaka och ingen fara skedd. Här vill jag redan nu tipsa 72-timmarsbiljetten och Sommarbiljetten på Hallandstrafiken som är perfekt i kombination med appen A Day in Halland om man vill upptäcka Hallands guldkorn under sommaren.

Jag har faktiskt en hel sida med tips på den här grymma appen. Ser nu att jag måste be dem uppdatera bilden. Hahaha, hur kunde jag klippa håret så kort med lugg och färga allt mörkbrunt 2019?

Men i alla fall. Vi tog oss till Falkenberg med tåg och sedan buss till stranden Skrea. Här ligger det mycket populära hotellet Strandbaden som har ett fantastiskt spa, riktigt cool inredning och god mat. Jag har bott över med min man och det var kalas! Idag beslutade vi oss fr att äta stenugnsbakad pizza i deras restaurang Sandy´s Garden. Riktigt gott och med strålande utsikt över bryggan utanför – hela 250 meter rakt ut i havet. Klassisk svensk sommar med både regn, vind och härlig sol så det gällde att parera mellan dem alla på vår utflykt. Och det gick väldigt bra – tips, dra er inte från att åka och uppleva en strand även då det inte är strålande sol och klassiskt strandväder.

Efter maten så blev det glass på Glasshuset bredvid. Vi beställde en glass med både gräddbulle och sylt – vi delade och snackade om vad vi gillade bäst i rånet.

Skrea strand är en 2 km lång sandstrand med höga sanddyner hela vägen. Här hittar du den kända badbryggan och härliga badmöjligheter längs sandstranden. Sommartid finns ett rikt utbud av kiosker och serveringar.

LÄngs stranden fann vi Turistinformationens pop-up där de samlat en mäng tips kring vad man kan uppleva i Falkenberg. Riktigt bra nu när det inte är klockrent strandväder varje dag och ,an behöver lite tips på hur man kan rasta familjen med upplevelser. Här lånar de även ut en hel de strandleksaker, tennis, bollar osv.

Dags för kaffe hos Swerl. Här drack vi en otrolig cappuccino och smakade på deras kardemummabulle och croissant. Mums! Men nu var vi såklart otroligt mätta.

Vi snicksnackade med den gulliga personalen och det slog mig än en gång att ett trevligt bemötande är galet viktigt för upplevelsen. Dessa tjejer ville man ju ta med sig hem.

Dags för bad. Vi hade pratat om att hoppa längst ut från bryggan men funderade nu på att simma ut här vid strandkanten istället.
Men nä… Klart vi skulle hoppa!

Jag har film på hoppet och det ligger på Instagram. Du som följer mig där har säkert sett. Efter bad så packade vi ihop oss och tog tåget hem till Varberg igen. Vilken perfekt utflykt – det behöber verkligen inte vara strålande sol för att få en rolig dag vid havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “A day in Halland – vi tog tåget till Falkenberg