Jag lyssnar på en podd som är så himla bra. Den heter Sällskapet och det är Cecilia Blankens, Ebba von Sydow och Johanna Swanberg. I vissa avsnitt så bjuder de in gäster och i andra så delar de livsbetraktelser, klokheter, funderingar och skratt. De är kvicka, roliga, opretentiösa och smarta. Jag gillar verkligen avsnittet då Elin Kling var med för jag har faktiskt inte hört någon podd med Tôtemes grundare förut. Det avsnittet med Fredrik Wikingsson var också väldigt bra. De ber sina gäster dela med sig av sina livsregler och det kan vara allt ifrån att dricka ett glas vatten då de går upp om morgonen till att aldrig (eller alltid) somna osams.

Här kommer mina fyra:
1. Våga visa mig svag och sårbar,  be om hjälp.
2.Välja mina strider – ovärt att gå i klinch med människor där man har olika åsikter och när man förstår att dialogen inte är saklig utan styrd av bara känslor. Att backa respektfullt och säga att “vi tycker nog olika här och det är ok” är ofta det klokaste alternativet.
3. Bada året om så regelbundet det bara går.
4. Säg alltid förlåt. Både till mig själv och andra.

Vilka är era livsregler?

Lyssna på SÄLLSKAPET här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Livsregler

 1. Så kloka livsregler. Just det där att backa och faktiskt acceptera att man tycker olika är ju faktiskt okej. Man måste inte tycka lika och kan tycka om varandra ändå. Jag skulle faktiskt vilja lära mig att vinterbada. Men jag tror att jag behöver börja under sommaren och sedan fortsätta under hösten och vintern för att långsamt vänja kroppen.

 2. 1. Lär vidare allt du kan och tro aldrig att du kan allt.
  2. Lata dig ofta (gärna i förebyggande syfte).
  3. Sluta läsa böcker, se filmer och tv-serier och spela spel om de inte gör något för dig. Man behöver inte fullfölja allt man påbörjar.

 3. 1. Vid stress över ngt: Att inte tänka ”hur ska jag lösa detta problem” utan ta det från andra hållet: vad behöver jag just nu? Svaret är sällan ”älta”, men ofta ”skapa lite distans innan jag fattar beslut.
  2. Alkohol = bara när jag mår jättebra = har marginal för att försämra sömn och serotonin-nivå (som den ju för, utom första lilla stunden).
  3. Att försöka vara som ett charmigt pensionat där folk känner sig välkomna och hemma. Tex: öppen och varm men med tydliga gränser. Vid behov: Nu är det tyvärr fullt. Nu är det tyvärr stängt pga renovering. Varmt välkomna åter senare.
  4. Att fatta beslut via omvägen ”vad skulle en person med trygg anknytning och självrespekt göra nu”. Det låter självklart men man får så tydligt perspektiv på vad man håller på med när man checkar av så.

 4. Mitt viktigaste, att inte vara långsur. Det var min mamma och jag minns timmar av sura miner, så meningslöst och tråkigt för både henne och omgivningen.

 5. Tack för tipset. Ska försöka ge Podd lyssnandet en ny chans. Veckopendlar och har några timmar i bil varje vecka, men har haft så svårt att hitta en PODD där jag inte zoomar ut eller stänger av i irritation för att det blir för “tjattrigt”. Det kanske inte är min grej har jag tänkt, men ska göra ett nytt försök.

  Vet inte om jag har några livsregler. Kanske “Behandla andra som du själv vill bli behandlad” .

 6. Leva i nuet och skratta mycket 👌
  Och så bra Sällskapet podden är Så mycket skratt de bjuder på ❤
  Rita