Jag hintade om en nyhet i föregående inlägg och en story kring den. Kom på att jag håller på den karamellen tills imorgon för jag har en annan story att dela med mig av idag –   från Alla Hjärtans dag 2006.

Jag var gravid med vårt första gemensamma barn och la sinnesjukt mycket vikt vid saker och ting som andra inte förstod sig på. Antar att det var mängder av hormoner som sprutade runt i kroppen och allmän frustration. I alla fall – Alla hjärtans dag infann sig den 14 februari som alltid och jag hade köpt ett plättjärn som man kunde steka  hjärtformade plättar i med tillhörande kort till min man.
Hela dagen gick och jag fick ingen gåva av Jonas. När kvällen kom så brast jag ut i snorig gråt och förbannade mig själv som var ihop med världens idiot som inte ens köpte ett litet kort till sin gravida flickvän… Jag hulkade och stod i och Jonas visste nog inte vart han skulle ta vägen. Försökte förklara att han planerat något men just inte idag bara… Men äsch, jag jämrade mig och tårarna sprutade.
– Vad du än har planerat så är det ändå förstört. Det är IDAG man ska uppvakta den man älskar och du har inte gjort det…!!!

Jag var förtvivlad och vi båda somnade med en klump i magen och jag är säker på att Jonas undrade vad fasen han gett sig in i.

Det dröjde två dagar och sedan blev jag väckt vid 04 och ombedd att packa mitt pass. Vi skulle ut på äventyr i kärlekens tecken. Kors, så härligt. & lite dum kände jag mig faktiskt som hade ställt till med en sådan scen tidigare under veckan. Han hade bokat en resa och jag köpt ett plättjärn och sedan brutit ihop över att han inte var romantisk nog… hahahaha…

Ok. Han tog med mig till Barcelona. Där tillbringade vi fyra dagar ihop och på andra dagen gick han ner på knä framför underbar utsikt i Parque Guell och friade till mig. Då hade han frågat både mor, far och min son i förväg om det kändes ok.
Galet! Jag minns att Jonas hade lite för långt hår och var väldigt nervös. Sedan minns jag också att jag hade blommig blus och åt så många crêpes marnière så jag fick gå in på toa och riva upp mina gravidbrallor i linningen…

Vi gifte oss 2007 i Varbergs kyrka och jag kan inte drömma om en klokare man än Jonas att ha vid min sida. Han backar mig i allt och är ett enormt stöd i vardagen. Så mycket kärlek för denna människa.

Måste ju överraska honom med en resa snart tror jag allt. I år fick han gummiband att träna med och energisnacks av mig. Dags att lägga in en romantisk högväxel nu när jag tänker efter…

 

Kommentarer till “Alla hjärtans dag 2006

  1. Hej! Så rolig historia. Tycker definitivt att du ska överraska med resa till maken. Han var ju riktigt romantisk.

  2. Vilken fin, o rolig, historia! Jag brukade tycka att Alla Hjärtans dag är lite kommersiellt men har faktiskt ändrat uppfattning. Livet bara rasar på så varför inte påminnas lite extra hur viktig kärleken är? I år blev jag SÅ överraskad och glad när jag kom hem och min man både köpt blommor, men inte minst, planerat och fixar middag! Han har många fantastiska egenskaper men överraskningar är inte hans starka sida så jag var, och är, fortfarande helt tagen!

  3. Härlig och mänsklig historia ändå. Vi hade något liknande vid en alla hjärtans dag för tre år sedan. Jag surade och sa att min pojkvän och jag aldrig var romantiska längre. Någon vecka senare, på vår treårsdag, gick han ned på knä och friade inför alla sina vänner. Det hade han gått och planerat sedan årsskiftet. Åh vad jag kände mig dum som hade klagat – men lycklig 🙂

  4. Åh vilken underbar historia! Ligger under täcket och läser med gråten i halsen, tack för att du delade med dig!

  5. Det kallar jag romantik! Men kan förstå hans ev förvirring 😉 Ha en fortsatt fin Alla hjärtans kväll! Hos oss valde makens chef att lägga en konferens med övernattning, just ikväll! Det kallar jag inte romantik, alls!

Kommentarer stängda