Idag åt jag en helt underbar frukost. Jag var lite sugen på att göra något av våra äpplen och ville inte koka gröt med dem då jag redan tröttnat på det.
Men jag ville ändå ha något som var varmt.
Så det blev en enkel äppelpaj till frukost. Tog bara någon minut att svänga ihop.
Detta behöver du:
Kompott
Äpplen
Kokosolja
Kanel
Honung
Smulcrunch
Fiberhavregryn
Kokosolja
Linfrön
Valnötter
Honung
Kardemumma
Salt
Topping
Keso
Yoghurt
Vanilj
& klippta dadlar
Släng en skvätt kokosolja i en panna och sväng ihop dina äpplen med dess tillbehör på hög värme. Rör mycket för man vill inte att honungen ska brännas vid – hellre al dente äpplen än bränd honung om man säger så. Häll detta i en skål för att svalna av lite medans du lägger en ny sked kokosolja i pannan, rejäl denna gång, och så strör du fiberhavregryn och resten av tillbehören i. Rör, rör, rör, även där vill man inte att honungen ska brännas och det går rätt for så håll uppsikt. Häll i en skål för att svalna av en aning.
Rör ihop keso med grekisk yoghurt och vanilj.
Servera med hackade eller klippta dadlar över. Och blomblad såklart!
Så gott – detta måste ni testa! Funkar jättebra till mellanmål också och jag gjorde samma till barnen men bytte ut valnötter mot mandel på grund av allergi. Succé!
Jag brukar göra något liknande, och det är så gott och känns lite lyxigt på morgonen.