Detta inlägg presenteras i samarbete med Årets Bok & Bonnier Bokklubbar

Sommaren är bästa tiden för att sjunka ner i bra böcker. Jag håller just nu på att ta mig igenom de tolv böcker som är nominerade till Årets Bok. Har du läst någon av dem än?

Denna veckan har det varit lite mulet, med regn och mycket vind. Har slagits mellan att ta mig ner till stranden för surf, vara i trädgården och binda upp dahlior för den starka vinden eller lägga mig raklång i växthuset med en bok.

Just nu läser jag Pachinko – Den handlar om sextonåriga Sunja som blir gravid och då väntar ett liv i skam i 1910-talets Korea. Hon räddas när en ung präst friar och tar henne med till Japan. Men tillvaron i det nya landet präglas av både fattigdom och förtryck. En fascinerande och drabbande berättelse om fyra generationers öden; om familjeheder, kärlek, överlevnadskonst och okuvliga kvinnor.

En spännande släktsaga går alltid hem hos mig.
Den är tjock och bra. En klockren sommarbok.

Min mamma lånade “Det som göms i snö” och  sa att den var ruskigt läskig då hon lämnade tillbaka den efter sträckläsning.

Nu har Du fram till den 25 augusti på dig att rösta på din favorit här. Vinnaren meddelas och belönas på bokmässan i Göteborg i slutet av september. Du kan rösta en gång om dagen under hela röstningsperioden. Det är ju bra!!!
Dela gärna sidan i dina sociala kanaler och med dina vänner så att fler kan tycka till och rösta.

Så bra att dela detta så man får bra boktips också tycker jag.

Kommentarer till “Årets Bok – Vem är din favorit?

  1. Har bara läst Påfågelsommar av de nominerade böckerna. Jag gillar Richell och den här boken var bra, men jag gillar hennes tidigare ännu mer. Har ni inte läst “Skuggan av ett år” så gör det!

  2. Hej! Har inte läst någon av de nominerade böckerna, men har Vaggvisa på min läslista. Har du läst den än?

  3. hej! en fråga som inte rör böcker… förra året skrev du om när ni var på utflykt till Veddige och hängde vid Viskan. Det såg så härligt ut och jag tror mina barn hade älskat det. Hur hittar man dit där ni var (typ)? är det lätt att hitta en fin “å-kant” när man väl är i Veddige, eller behöver man känna till ngn bra hemlig väg :)?

Kommentarer stängda