Det regnar över min trädgård och jag har börjat skriva dagbok igen. Egentligen borde jag springa långt och snabbt för att få still på mina hjärnspöken – men kroppen är så trött.

Hela natten drömde jag hur jag ringde maniskt – telefonsignalerna gick fram och telefonsvararen gick på “personen du söker är inte anträffbar – personen du söker är död.” Telefonsvararen – hela natten.

Jag är så himla starkskör. Och lite arg. Blommorna välter av tyngden. Jag ramlar ju också.
Lyssnade på både Carin Rodebjer och Jonas Gardells sommarprat och deras historier landade inom.

Jag kände så igen mig. Det var tröstande. Och klokt.

Jag bakade både paj, banankaka och hallongrottor. & flyttade ett blått skåp. olagom som så ofta.

Sedan råkade jag radera förra inlägget då jag jobbade på en “Varbergsguide”. Blev också arg på en följare som skrev gliringar till mig på dm. Brukar verkligen bara rinna av men vissa dagar har jag inte det där filtret på. Allt går liksom rakt in.
Nu blir jag plötsligt orolig över att jag ska få kommentarer nu om att jag ska vila. Att jag gör för mycket. De är de värsta tycker jag.

Jonas Gardell sa i sitt sommarprat:
“Världen är full av idioter – du kan inte ta hänsyn till dem”

Tänker på den här som passerade mig idag.

Nu ska jag knyta på mig löparskorna ändå och springa på jakt efter dopaminet.  & I natt ska jag sova drömlöst.

Alltså vet du hur många inlägg jag har att lägga upp egentligen? Hoppas jag får ordning på rutinerna i veckan…
Å då ska jag svara på alla mail också. kram till er.

Kommentarer till “status just nu

 1. Varför måste människor vara poliser/kontrollanter åt varandra? Trams! Var och en måste få vara och göra som den vill, om något skaver är det väl bara att sluta följa… Hur svårt kan det vara? Jag tycker du är cool, snygg, härlig, bjussig och inspirerande. Älskar din stil och mix av djup och yttre fägring. Stora, innerligt varma kramen till dig!

 2. Fattar inte hur många elaka o fula troll som finns därute. Jag tycker du är toppen. Din trädgård är sååå fin. Vill också skaffa växthus o massor med blommor. <3

 3. Gillade också de sommarpraten massor! Tack för all inspiration och tankevärda inlägg du skriver. Räcker med att följa en blogg – och det är din!

 4. Hej Kristin.
  Jag vill bara skriva till dig och uttrycka min empati för den situation du befinner dig i. Den går att urskilja mellan raderna i många av dina inlägg. Tack för att du delar med dig.
  Jag hoppas verkligen att det lättar snart.
  Imorgon åker jag och min familj till Varberg, ska försöka dra med dem till er butik. Kanske kan locka med pingisen utanför 😊Stor kram, hoppas du fick sova inatt.

 5. Drömmer också stressande och vaknar arg, fattar inte varför först. Men sysselsätter mig: tar över köket och lagar mat åt alla, springer en runda och hittar sedan musik jag hade glömt men som petar lite bra i det arga.

  Å vad du skriver bra, du lyser rakt igenom och jag blir så paff av hur väl jag känner igen mig! Vad gliringarna och uppmaningarna anbelangar så tänker jag att det vore skönt om folk i allmänhet slutade vara så förbaskat mästrande. Vi kan väl bara lita på varandra, ok?

 6. Kloka ord. Tänkvärda. Jag ska absolut tänka så mer än tvärtom, så som citatet sa. Fast jag ska inte glömma bort att snällt krama om de som behöver, och snällt säga till dem att andas, pausa lite. Du behöver kanske inte en paus nu, men kom ihåg att ta en när det behövs. Kram till dig

 7. Jag vilar i dina ord och beskrivningar. Så sant och ärligt
  Vi är bäst❤️

 8. Åh känner igen det där. Så fort sommaren och semestern börjar dra igång så faller allt sånt. Men det gör ju också att jag har överseende med att tex dina uppdateringar och inlägg kommer när de kommer. Det är väl rimligt på sommaren ändå. Då vill en ju njuta av sommarprat, bad, springturer och av att få göra precis så mycket eller lite en vill.

  Du är så bra & en ständig inspiration! <3

 9. Jag tror inte de som ber dig vila alt. oroar sig för ditt tempo menar illa. Det är iaf inte elakt. Förutsätter att det är ett olyckligt misstag att man tror du syftar på dem när du citerar Gardell; Världen är full av idioter…

  1. Nej. det kanske inte är elakt menat…
   Jag ska vara lika omtänksam mot dem som har för lågt tempo, (enligt mina mått) och berätta för dem att jag tycker de borde öka för då mår de bättre och får ut mer av livet… hahaha 😉

   man kan ju vända på det. Ibland landar oombedda åsikter inte så väl hos alla som man önskat och ibland behöver man tänka på hur man uttrycker sig.
   Men är de idioter – ? Både ja och nej, Det är vi väl alla då och då. kram och fin dag.

 10. Äh, ibland är det gött o äta för mycket godis även om man får ont i magen. Ibland är det gött o vila, inte för att man behöver det men för att ett annat hörn i själen behöver det.
  När jag, prestationsprinsessan, skuldbelägger mig för att jag inte städat, inte tränat, inte ätit nyttigt, inte haft tillräckligt med tid med mitt barn, inte gjort tillräckligt på jobbet, inte….
  Så har jag äntligen lärt mig att tala till mig själv med den snälla rösten och de snälla orden som jag har när en kompis, en sån där kompis man verkligen älskar, ringer och berättat att hon borde men inte orkar.
  Ge dig vad du behöver, vila eller springa, godis eller annat, för ångesten går över och dagarna blir ljusare. Och de dagarna är så sjukt mycket bättre att göra saker på.
  Och det konstigaste av allt, när jag sagt till mig själv på skarpen med snälla orden, då orkar jag plötsligt lite mer 😉
  Ha en fin, lat kväll!

Kommentarer stängda