Vi har regniga dagar på västkusten. Känns ju himla fint eftersom det är vattenbrist men lite trist såklart att inte kunna vara ute på samma sätt. Man får klä sig efter väder helt enkelt och vara ute så gott man kan. Så vackra färger nu.
Ska ta mig ner till havet för en promenad med hunden vid lunch tänkte jag.

Så här såg en annan lite härligare morgon ut för mig.
Jag cyklade ner till Kustbageriet för att köpa levain och croissanter.

Kunde självklart inte låta bli att köpa en av dessa också. Så gott med Pain au Chocolat!

Sedan cyklade jag till Damernas för ett dopp. Det hade varit kraftiga vindar några dygn tidigare och tång hade spolats upp på bryggan. Men himla fint ändå.

Har man bara varm tröja, halsduk och en filt att dra om axlarna så kan man doppa sig året om. Jag brukar inte doppa huvudet på vintern men annars är det bara väldigt uppfriskande och man känner liksom livet i sig. Det ger en kick att ta ett kallt dopp och kroppen känns skön en lång stund efter.

Det är väldigt många som är skeptiska till att bada kallt och tycker man är knäpp som frivilligt hoppar i.
Jag läste om en testgrupp som vinterbadat regelbundet och vad det gav för effekter.

I början märktes det inga signifikanta skillnader i humör och sjukdomar. Men under testperioden minskade spänningar, trötthet, dåligt minne och humör betydligt, och efter fyra månader svarade alla deltagare att de kände sig mer energiska, aktiva och sunda och hade bättre självkänsla än i oktober. Dessutom rapporterade de som led av diagnostiserad reumatism, fibromyalgi och astma att vinterbad hade lindrat smärtan.”

Har jag ont i huvudet eller spänningar i nacke och rygg så är en tur till bryggan min bästa medicin. Spänningarna släpper direkt efter doppet.

Jag hade med mig morgonkaffet, äpple och ett ägg. Och morgonens köp på bageriet.
Så gott efter badet att sitta ned en stund och andas in miljön.

Jag fick sällskap av en fiskmås.

Antar att han var bra sugen på min försvinnande goda croissant.

Så här ser det ut då man lämnar bryggan och cyklar upp mot torget igen. Vackert med alla hundkex och nyponrosor som nu blommar. Doften är en favorit.

När jag var barn så gjorde vi parfym av blombladen. Så fint att ha i isbitar, på dukningen, på tårtan eller i fågelbadet också.

En bukett landade i min brödpåse och sedan begav jag mig hemåt.

En väldigt bra start på dagen. En kaffe till och dags att ta tag i arbetet.

Önskar dig en fin dag. Tänk på att det är mysigt att bada när det regnar också … 😉