Vi åkte ju till Öland för att gå på bröllop och nu sitter jag och redigerar de sista bilderna jag tog för att samla ihop och skicka i en mapp till brudparet. Johanna och Björn strålade och de hade skapat de absolut bästa förutsättningarna för en magisk dag ihop med vänner och familj.
Jag var gäst och inte bokad som fotograf men brukar ändå plocka med mig kameran när jag vet att något kommer bli vackert. Så svårt att sluta fota då bara….

Det var länge sedan jag fotade ett bröllop nu och när jag tänker på det får jag faktiskt bara ont i magen och lite ångest. Så stort ansvar och nog egentligen inget som passar mig. Har stor respekt och beundrar verkligen bröllopsfotografer som lyckas fånga en hel dag samt porträttbilder.

Men när solen la sig över den lilla byn och de vackra gamla huskropparna så frågade jag om brudparet ville ta några bilder mot stenväggen ihop med mig.

Jag lyckades övertala dem och tillsammans skapade vi några varma forton som förevigade paret.

Efter middagen var det fest och dans i denna lada! En otrolig lokal för bröllop.

Min man Jonas hade klätt sig dubbelknäppt och höll tal för sin vän – något om fiskelycka och vänskap. Det var kul!

Dagen efter tog Jonas och jag oss till Capellagården. Vi bodde nämligen på Bo’s Pensionat som låg vägg i vägg med denna otroliga trädgård.
Jag ville inte lämna – detta var en så stor inspirationsboozt så det pirrade i hela kroppen.

Allt kändes vilt och brokigt fast väldigt välordnat på samma gång. Det måste ligga många timmars arbete, kreativitet och mycket kunskap bakom en trädgård likt detta.

Växtstöden, blandningen och kompositionen. Dröm.

Blev extra förtjust i det stora gröna växthuset.

Här hade de planetart olika sorters tagetes, chilli och vinrankor. Denna inspiration tar jag verkligen med mig.

Se så vackert både i och utanför med dessa tagetes.

Vi fikade äppelkaka innan vi lämnade. Det verkar sannerligen som att det är denna sida av landet sommaren håller till i år. Här hällregnar det denna måndag och jag sitter med datorjobb. Passande.
Så skönt att jobba ikapp när det är mycket arbete i butiken under juli och i högsäsong. Idag står också träning och inspelning av podd på min agenda. Hoppas regnet ger sig till kvällen så jag kan gå ut och riva och binda upp i min egen trädgård.

Hoppas ni mår bra och har en härlig sommar. Nyfiken – hur är den? Mår ni bra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Bilderna jag tog och samlar ihop

  1. Börjar landa mjuk efter en sommar som har skavt, pga att jag varit mycket själv med barnen. Ja, ensam att styra upp, ordna. Skulle nog behöva bli lite omhändertagen jag också, litegrann bara.

  2. Tack för inspiration! Blev så nyfiknen på vad festlokalen heter? Ska gifta mig nästa sommar 🌸☺️

  3. Njuter lite extra i vårt andra hem i Spanien. Vila och återhämtning innan hösten kommer med jobb och cancer hos två nära anhöriga. Ett andrum här nu, innan det knyter sig i magen igen
    Tack för att du bidrar med inspiration i min vardag

  4. Oooh… Vilken fråga! Min sommar är så där. Dragit på mig en förkylning och en UVI, som är långdragen. Ingen annan i familjen är drabbad, så vete tusan vad det är. Lågt tempo blev det och de planer som fanns på att få något gjort hemmavid har fått läggas på is. Bara att acceptera.

    1. Aj då…detta med uvi är så 😫 Har själv erfarenhet av det. Lider med dig och hoppas du snart blir bättre och frisk 🌺