i mitten av oktober

I mitten av oktober så bryter jag av mina sista luktärt och sover fortfarande med öppet fönster om natten.

Min drömmare hittar olika tuturials som han blir helt fängslad av och min man lägger till min förtjusning de där plankgolvet jag beställde hem för åtta veckor sedan.

Det är helg och jag smörjar in mig hela tiden. Läppar, händer och hälar. Och så går jag promenader, med hög musik i öronen och längtar efter att få i ordning på någon form av Yoga-rutiner för att stärka rygg och mage.

Längs strandpromenaden ligger det fortfarande en doft av nyponrosor och tång. Jag plockade de vackraste fjädrarna och Igor fann en magisk nyckel som gick till en skattkista. Solen brände, havet låg blankt och jag kan i ärlighetens namn inte tänka mig ett bättre ställe att vara på en lördags eftermiddag i mitten av oktober.

Men nu är det söndag. Golvet ska läggas färdigt, jag behöver jobba och Igor frågar hela tiden om vi inte kan ha "fredagsmys". Vi kan ju låtsas, säger han. Och visst kan vi det.