Det blir mycket jobbinlägg här på bloggen dessa dagar. Jag vet att många av er tycker det är roligt att följa med i resan fram till lanseringen av den nya butiken och jag försöker dokumentera och dela med mig av vad vi håller på med.

Vårt kök kommer inredas som en del av butiken och kommer också vara öppet för besökare.

Ovan ser ni ett moodboard jag knåpat ihop som symboliserar våra tankar kring inredningen. Vi har beställt köket Kungsbacka från IKEA. Ett kök som är framtaget med ett återvunnet material. Luckor och fronter består av en kärna av återvunnet industriellt trä försedd med en folie av återvunna PET flaskor.
Köket kommer sedan dekoreras med finheter liknande ovan. Lite mässing, linne, keramik och trä. Allt ovan har jag funnit hos Artilleriet men vi kommer leta på loppisar också såklart.
Vi kommer bygga ett eget matbord eller köpa ett på auktion. Golvet kommer vara rått i betong och jag funderar på att printa ut nedan foto och hänga på väggen.

Så fint minne.

Men det finaste är kanske att vi har skapat en kollektion keramik som ska få namnet – Blue Nightfall.

Tillsammans med keramikern Frida Eklund har vi tagit fram dessa fina produkter. Kaffekopp, fat och mjölkkanna med en färgställning hämtad med inspiration från detta tillfälle.

När vi var där för att gå igenom det sista inför den stora produktionen så fick vi också testa på att dreja.

Alltså det ser väldigt lätt ut men det är helt klart en speciell teknik och mycket träning som ligger bakom hantverket. Som med allt hantverk såklart.

Mir gjorde sitt bästa.

Och Frida hjälpte till och berättade hur hon skulle gå tillväga. Verkligen roligt.
Nästa gång ska vi ha mer tid och lära oss från grunden.

Här tar man vara på spillet och lägger i blöt. Detta blandas och trycks ihop till ny lera att dreja med.

Det blev en liten skål i alla fall.

Jag har drejat vid några tillfällen och varje gång så har jag slagits av hur arbetet med händerna stillar tankarna. Som att vara med brädan på vattnet. Du måste vara där med alla dina sinnen annars så kommer du inte upp på vågen. Och annars slinker leran dig ur greppet och allt blir skevt och galet. Som terapi.

Har en dröm om att ha en egen liten studio med drejskiva ute i trädgården. Får se hur lång tid det tar innan det går i uppfyllelse…