Söndagsintervjuerna är igång igen för hösten och jag har så många spännande människor som svarat på mina frågor.
Eftersom jag är i Indien med Mir just nu så tycker jag det passar super att låta henne vara med idag. Hon har vart med förr men jag tänker att det gör det hela ännu bättre. Snart kanske jag frågar vem som är er favorit och intervjuar denna igen.

Mir är min partner. Hon känner mig ut och innan och är bäst på att sopa onödig skit under mattan. Hon jobbar stenhårt, är ödmjuk, varm, glad och prestigelös. Vi är två virrpannor ihop men på något sätt löser vi ändå det mesta. Så himla glad att hon är vid min sida och att vi gör den här resan med FGL tillsammans.

Vad har du uppskattat mest denna vecka?
Oj, I love it all! Lärdom av ny kultur är det bästa jag vet.

Igår besökte vi ett flertal av familjerna som står bakom vår produktion av FGL . Det var så fint att ta del av, blev stolt som en tupp! Det finns inget som är masstillverkat, allt är gjort för hand. Så mäktigt att vara med på ett hörn, sprida kunskapen vidare liksom, att vara säljare till ett så unikt hantverk är riktigt kul! Heja oss!

Vad äter du helst?
Fisk, men om jag är i indien – Palak Paneer, vilket är spenat med färskost. Brihani Mahi – fisk med stekt ris! Allt med grönsaker!

Ok, vad äter du inte?
Superstark mat. Kött & inälvsmat.

Vad brinner du för?
Det är en hel del.

Första tanken som dök upp är faktiskt just nu mitt arbete i FGL! Vi jobbar med kläder som är tillverkade på ett hållbart sätt. Känns just nu som en helt magisk unik resa då vi jobbar med en ren process – från början till slut.

Brinner också för husrenoveringar. Har blivit två stycken på mindre än två år.
Kul för man lär sig massa på vägen när man DIY.
Har blivit grym på att isolera, sätta gips i tak och väggar, dra el till och med. Min sambo är fantastiskt händig, han har varit byggherren i det hela. Nu är jag glad att det snart är helt klart!
Men drömmar om ett tredje hus finns såklart. Vi har lärt oss så mycket på vägen så det vore roligt att sätta händerna i ett gammalt 30- tals hus, renovera sparsamt, slå sig till ro och bilda familj där i.

Jag har alltid varit en stor djurvän.
Jag har varit tigerfadder under en lång tid – vet du att det endast finns 3900 tigrar kvar på vår jord? Jag tycker det är otroligt är skrämmande att människan utrotar vår planet på så många plan.

En sak till – Ifrågasätt alla köp du gör! Tänk efter först, kan bli så ledsen av överkonsumtion, plast och onödigt krimskrams.

Vart reser du helst och varför?
Så länge det inte är minusgrader är jag glad. Jag trivs bäst i varmare breddgrader! Favoritplatser är Sydney, New York, LA, Jaipur, & Malta. Till våren vill jag åka till Lissabon.

Vad läser du?
“Hela Kakan” av Karin Hermansson.

Jag har så otroligt svårt att komma ihåg vad jag precis läst då jag läser en bok. Kan läsa ett par sidor och tänka på så mycket annat och får börja om igen.
Blir så faschinerad när jag ser Kristin försvinna drömmande bort i en bok!
Det som fångar mitt intresse är biografier dock och helst ska det vara med stor sanningshalt i böckerna, då kan jag sträckläsa!

Heja Karin för hon fångade mitt intresse direkt och jag läste nästan färdigt hennes bok på en eftermiddag! Har inte hänt på många år faktiskt!

Vad lyssnar du på?
Just nu på Lisa Pedersen. Skivan har  gått på repeat det sista.
Träffade henne snabbt utanför vårt bageri nu i somras och genast kom jag på att hennes skiva var en stor favorit 2010!  Tjej från Varberg dessutom!

Paolo Nutini. Ray Charles, Fats Domino. Fat Freddy´s drop. Tash Sultana . Ziggy Alberts.

Lykke Li & Bon Iver, kika in när dessa gör Dance Dance Dance tillsammans på Youtube, dröm! Mer sådant!

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Skippa missunsamhet! Var alltid glad för vem det än gäller!

En viktig rutin för dig?
Vatten med citron, äta mat var 3e timme varvat med frukt. Grönt te i mängder.

Berätta. Vad är det roligaste med FGL Store?
Att få vara spontan, att jag och Kristin kan gå på feeling och att vara luststyrda! Att göra skillnad! Vårt FGL är unikt, vilket gör det extra speciellt, det är skillnaden som gör skillnaden om man säger så!

Men vad är det tyngsta då?
Kvitton. Så tråkigt. Vi har den bästa revisorn!

Har du något tips till kvinnliga entrepenörer som vill satsa på eget?
– Gör det som känns bra i hjärtat,
– Gör det DU vill och tänk inte på vad andra gör.
– Det finns ingen mall man behöver hålla sig inom.
– Tro på dig själv. Ge inte upp, det kommer vara uppförbackar, men det är ju de som blir drivet, man får ta lärdom av motgångarna! Då blir du stark!
– Dessutom – gör saker du är rädd för, man växer som person.
Svinjobbigt för stunden, men efteråt  är det superkul!

Livet är så kort, ta för dig!

Love Miranda Rebecca