Boris blir sjuk av längtan – eller vad?

Vår hund Boris fick stanna hemma då vi åkte till Frankrike över påsklovet. Dels var det för trångt i bilen då vi ville ha med oss grejer till nya huset och så tyckte vi att det var skönt att bara fokusera på att vi människor skulle trivas i det nya. Ha tid att måla, fixa och allt som skulle göras.

Vi tänker att vi gör på samma sätt denna gång – vi lämnar Boris hemma då det är dumt att dra iväg honom till ännu varmare klimat och så frisätter vi också mer tid för längre utflykter om dagarna på semestern. Det har varit underbart att ha hund med sig i Frankrike dock- alla är välkomnande och han har inga problem med att åka bil långt. Men denna gång får han stanna i Varberg eftersom det helt enkelt blir smidigare.

Enda negativa med detta är att hand blev sjuk sist vi lämnade honom och nu är vi oroliga för att det ska upprepa sig. Han är med mina svärföräldrar och deras hund som han trivs väldigt bra hos men ändå blev han så dålig sist och när min svärmor googlade så kan det vara seperationen som gör han dålig. Jag hörda att samma sak drabbade Sigge Eklunds hund.

Jag märkte när vi började packa sist att han blev ledsen så denna gång har min svärmor föreslagit att hon hämtar honom innan vi börjar packa. Vad tror ni – har ni någon erfarenhet av hundar som blir sjuka av att inte vara med sin familj? Han kan ju också bara ha ätit något dåligt såklart …
Det gör ju labradorer mest hela tiden – käkar sopor, kattbajs och annat de finner längs vägen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Boris blir sjuk av längtan – eller vad?

 1. Vi har en fralla, och hon fattar på en gång när vi ska iväg någonstans. Hon kan inte slappna av då. Orolig på något sätt. Ska vara med hela tiden, och är nästan lite i vägen. Som att hon är rädd för att vi ska glömma henne. Hon brukar ofta vara med mina föräldrar. Hon kan dock gnälla lite i början, men sen går det över, och då fungerar det jättebra. Precis som med barn. Hon har aldrig blivit sjuk.

 2. Jag har hört att hundar har svårt att förstå att man ska komma tillbaka och har dålig tidsuppfattning. Ungefär som ett litet barn. Och då kan det bli stressande för dom.

 3. Herregud ja, alla våra hundar har blivit oroliga innan vi åkt iväg. Två av tre slutade även att äta när de fick bo borta. Och låg mest vid dörren och längtade hem,
  Nästa hund vi har ska vi träna på detta direkt. Att bli lämnade alltså.
  Just nu har vi en 10 årig hund och han avskyr att vara borta från familjen. Så högst en helg då och då har jag
  Hjärta att lämna honom till våra vänner.
  Sen är jag så rädd i och med att han är gammal att något fatalt skulle hända honom. Då vill jag ju vara med honom.

 4. Vår lilla hund kräktes så fort vi plockade fram resväskan och la sig i den. Blev bättre när han åkte till hundvakten innan vi plockade fram väskorna!