Jag har tillbringat de sista två dygnen med att vilja krypa ur mitt egna skinn. Frustration, ilska, ledsamhet, likgiltighet och ett sinnessjukt kli inifrån. Orkeslös och uppgiven har jag snurrat runt som en vålnad i min egen vardag och jag funderat på vad som är fel.
Bokat av träningar och sociala tillställningar samt funderat på att maila kvinnan med den giftiga kommentaren och fråga om hon mår lika dåligt som jag eller om hon bara är dum i huvudet? Skulle jag såklart aldrig göra men ni fattar känslan som pyr inom.

Borde verkligen ha en app som håller koll på cykeln för min man påpekar snällt att det måste vara den “tunga” tiden på månaden och ja, jag kanske håller med. Men så här tungt  – verkligen?
Har det någonsin varit så svart?

I alla fall. Nu skriver om något roligare och ytligare tycker jag. Vackra serveringar till exempel.
Ovan bild tog jag på min gulliga kollega igår då hon jobbade. Tycker moodboardet  bakom henne har blivit så fint.

Jag skapade ju min egen kollektion i år. Keramiken är drejad, glaserad och handmålad av fantastiska keramiker i Portugal och det är en fröjd att duka bordet med dessa finheter. Extra roligt att äta somriga måltider ute med denna soliga tallrik tycker jag. Så här gjorde jag en variant av en god tuna melt igår.

Jag stekte två brödskivor i en panna med en stor klick smör. Båda sidor.

Sedan vispade jag ihop en burk tonfisk med creme fraiche, majonnäs, hackad kapris, sriracha, salt och peppar. En stor klick på brödet och den andra skivan på.

Sedan delade jag dem och åt med lite grönt. Så otroligt gott!

På kvällen åt vi varmrökt lax med färskpotatis och romsås. En rätt som alla i familjen älskar! Så fint med porslinet inte sant?
Jag ska visa er min samling av franskt porslin så fort jag kommer ner.

Jag såg dessa godbitar hos @emelietorling efter hennes resa till Italien.

Samma servis spottades i @ellendixdotters feed. Det kommer inte dröja länge innan vi ser dessa finheter ute i hemmen tror jag.

En mer hållbar (och svindyr!) servis är i och för sig en samling Musselmalet från Royal Copenhagen.
Vanligast och mest populär är den klassiskt blå men här spottad rös hos @trendenser på hennes besök i Köpenhamn.

Det krävs 1197 penseldrag för att färdigställa en tallrik i Fluted Half Lace-serien eller också kallad Musselmalet.
För ett otränat öga ser produkterna likadana ut, men alla porslinsmålare har sin egen identitet och känner genast igen sina egna produkter.

Varje målare sätter dessutom sin signatur i botten av varje produkt tillsammans med det välkända fabriksmärket med tre vågor. De symboliserar Danmarks tre vattenvägar och är även ett tecken på äkthet, hantverk och dansk porslinskonst. Handmålningen och stämplarna gör varje porslinsdel lika unik. En dröm att ha dessa hemma ju – min mamma har den blå serien och det är alltid en fröjd då hon dukar bordet.
Vi har kaffeservis och assietter, samt lite vaser och fat av Blå blomster från Royal Copenhagen och de står mig väldigt kära. Det hade varit fint att få tag på en hög mattallrikar också.

Här ni någon servis där hemma ni håller extra kär eller har ni någon på önskelistan?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Det handlar om serviser

 1. I just wanted to say that your blog is the one I look at first every day. Not only are you creative
  and so talented in all sorts of different areas, but you are a ‘down to earth’ speaker/writer.
  Don’t change and don’t stop!
  Thank you
  Elle (UK)

 2. Jag är så gammal att mamma förordade “brudkista”, alltså att vi barn i tonåren skulle samla ihop det viktigaste att ha med oss då vi flyttade hemifrån. Jag fick välja servis själv och eftersom mina föräldrar hade Rosenthals Maria Björnbär (som jag älskade, men som tonåring var superminimalist) valde jag att samla på den helt vita Maria. Mamma trodde jag skulle ångra mig pga trist, men det har jag aldrig gjort! Den har följt mig genom Tricia Guilds underbara palett, fixeringen vid Pottery Barns grejer, Laura Ashley, vitt och fräscht och alla de andra tidsåldrarna som hunnits med. Vid en av våra flyttar till USA började vi använda denna finservis 24/7. Varför förneka sig själv att njuta? Det har jag heller aldrig ångrat.

  Vill säga att jag tycker din servis är något av det finaste jag sett på länge. Vi har ett par Lena Linderholm-tavlor som gjort mig glad i snart trettio år. Servisen får mig att tänka på dem. Numera bor vi smått och det finns inte riktigt plats för extragrejer, men vill säga att om jag fick välja grejer till brudkistan idag hade din servis stått på önskelistan!

 3. Min mor köpte åt mig Sigvard Bernadottes servis Marianne (som jag heter)och den är så fin att jag kallar den min Nobel servis.. synd att du måste få elaka kommentarer, hoppas du förstår att de flesta av oss läser din blogg för att den ger mycket, både för ögat och själen.

 4. Menar du kommentaren i inlägget om att spara vatten?
  Den var väl på inget sätt giftig, däremot svarade du väldigt snarstucket.

  1. Jo den var giftig! Man hoppar inte på någon utan att ha kunskap om helheten. Arg, avundsjuk människa. Svaret var inte snarstucket utan en förklaring. Kram till Krickelin!

  2. Jag brukar ta bort obefogade kommentarer som är ute efter att såra mig och inte är ett dugg konstruktiva.
   Så den behåller jag för mig själv.

   Utveckla gärna varför du tyckte mitt svar var snarstucket på ”spara vatten”

   1. Tycker inte du var snarstucken tycker däremot kommentaren var ett typiskt nålstick av typen – du ska inte tro att du är så himla duktig.
    Jag skulle också blivit less även om man inte ska bry sig. Vissa dagar är man mer mottaglig. Kram på dig Kristin ❤️

  3. Min Gröna Anna servis i olika generationer. Några delar ärvda från min mormor, några från mima föräldrar och sen ytterligare några från loppisar. Även några enstaka tallrikar som bara heter Anna, i lite mer blå nyans som fanns innan de blev Gröna Anna. Älskar den både till vardag och fest med kanna och tårtfat.

 5. Jag har en halv servis Blå Royal Copenhagen, säkert 40 delar, som jag ärvt av mina morföräldrar. Just nu undanställd, drömmer om ett vittrinskåp så det får ta paradplats. Älskar den för att den påminner om dem.

  Jag önskar dig en fin helg. Kramar