annonssamarbete med Blomsterlandet

Nu har vi allt härligt trädgårdsliv framför oss och det känns nästan som ett tomt blad att fylla med drömmar, färger och former som får hjärtat att slå volter. Känner ni också pirret?

Jag tänker inte stressa fram något utan jag har bestämt mig för att det ska vara lust och njutning till 100% detta året. Nu är vi i början av mars och jag inventerar mina fröpåsar, städar växthuset och har köpt lite plantor som klarar minusgrader för att göra det lite härligt utanför växthuset.

Ett säkert vårtecken är att Blomsterlandets stora trädgårdskatalog Grönska har landat i alla butiker runt om i landet. Har du fått tag på ett exemplar så har du säkert lagt märke till  Boris och mig på omslaget. Vilken ära!
Både glad och stolt över att få dela med mig av trädgårdsinspiration i det här magasinet.

Bläddrar du bland sidorna så finner du ett helt reportage från vår trädgård och mina tankar om trädgårdsliv.

Boris är orimligt stolt såklart – han kan inte sluta skryta om det inför grannar  och för dem som går förbi utanför staketet… hahaha…

Jag har bestämt mig för att börja kallså vissa fröer mitt växthus under vecka 13 – det är också den vecka jag ska sätta alla dahliaknölar i jord och dem låter jag stå nere i källaren fram till det blir frostfritt.

Jag har förberett mig med att köpa både fröer, såjord, verktyg  och små bra trästickor jag tänker använda för att notera sort och datum på för att ha ordning. Allt ovan fann jag hos mitt lokala Blomsterland i Varberg.
Jag ska ha Ringblomma i mitt trädgårdsland i år – tänkte faktiskt testa att göra ringblomssalva också.

Det är så bra för jag finner alltid lokalodlade växter på Blomsterlandet i Varberg.
Jag köpte både pärlhyacinter och pense och de klarar några minusgrader. Under de nätter då det blir riktigt kallt ställer jag in dem i växthuset och stänger dörren. Den här julrosen är ju också fantastiskt vackert att blanda upp med – men jag tycker vi kallar den vid sitt latinska namn, Helleborus, istället, för julen vill man ju lämna bakom sig nu.

Kära vår – jag känner att det nästan sjunger i bröstet, det är så härligt nu när allt ska ta fart. Kaffe på trappen, små krokusar i rabatten och de första små klorofyllgröna bladskotten på träden.

Boris och jag har redan invigt säsongen med att läsa Grönska och ta en tupplur på dagbädden – här inne blir det runt 20 grader nu när solen står på.

Känner ni er också redo för trädgårdsliv?

Kommentarer till “Boris och jag är med i Grönska hos Blomsterlandet

  1. Var ett trevligt reportage i tidningen! Men ingen vårpepp ännu, tror det är för kallt fortfarande. Känner liksom ingen vår i luften än men det kommer…..

  2. Härlig inspiration, tack!
    Ps. De fina snickarbyxorna, var kan man få tag på dem?

  3. Jeg er så redo!

    Sikke en fin artikel, som jeg heldigvis kunne læse online 🙂

  4. Så fint inlägg🌸🌱…..Och Boris…..Ska genast skynda till Blomsterlandet🙋‍♀️

  5. Vi har så mycket snö att jag vet inte vad (och -28 nu på morgonen). Men trädgårdspeppen är enorm! Ska göra fler bäddar till grönsakerna, plantera fruktträd och rosor. Och försöka skapa en blomsteräng åt bina. Allt lustfyllt – hoppas jag! Så fint reportage Kristin!

Kommentarer stängda