Ni vet ju att jag tillbringade ett dygn på Hoby Kulle Herrgård förra veckan.
Vilket drömställe!

Här kommer en bildkavalkad från denna magiska plats.

Herrgården har en lång och anrik historia från 1700-talet men den rosa huvudbyggnaden stod färdig 1846. Jag fick höra hela storyn bakom Hoby Kulle av Tove som flyttade in på herrgården för två år sedan tillsammans med sin Benjamin och hunden Boss.

Byggnaden köptes av Isaac Otto Ruben på 1840-talet och då ville han bygga upp huvudbyggnaden på kullen där den nu står. Det tog sex år för byggnaden att bli klar men strax efter detta så dog frun Caroline i kolera och två veckor efter dog även Isaac. Så sorgligt.

Herrgården har varit i en antikhandlares ägo i 22 år och han har tagit hand om byggnaden och restaurerat på ett varsamt sätt.
Han har återställt byggnaden till hur det kan ha sett ut ursprungligen med handmålade väggar, tygtapeter och vackra stukaturer. Han bodde här i 22 år och sedan låg gården ute till försäljning i flera år.
Om jag minns rätt utav vad Tove berättade så har byggnaden använts som ett kollektiv under 80-talet och konstnärer har bott här – & det var då fasaden målades rosa.

Hoby Kulle herrgård är belägen i Bräkne-Hoby strax öster om Karlshamn i Blekinge och jag som aldrig semestrat i denna delen av landet tidigare fick verkligen mersmak. Det sägs att det spökar här men jag kände bara av väldigt fridfulla och goda energier under mitt besök. Jag blev istället helt tagen av den vackra miljön – kolla så fint det är i den här gröna salen!

Den rosa matsalen är också helt magisk med sina blomsterdekorationer på väggarna. Tove och Benjamin har verkligen lagt ner ett hästjobb sedan de tog över – byggnaden hade då stått tom i flera år och det de hade inte ens el och vatten. Alla möbler är inköpta på auktion och loppis och de har fått god hjälp av Benjamins pappa med sökandet efter passande möbler.

Tänk att få inreda en sådan här magisk plats – vilket drömprojekt!

Så himla vackert överallt och jag fick hjärtklappning och pirr av att smyga omkring i de tjusiga rummen med kameran.

Tänk i sommar då rabatterna här är fulla av lavendel och rosor. Måste tillbaka.

Jag var här för att fota en kampanj med Ellos i detta orangeri. Arbetet kommer lanseras på deras hemsida vecka tretton.

Man kan boka hela den här gula flygeln om man är en större familj och här kan man även ha hund med sig tror jag.

Undrar om man äter frukost uppe i huvudbyggnaden då eller om man fixar själv i huset…? Måste kolla upp för jag ska helt klart boka in mig här med familjen.

Jag fick i alla fall frukostbricka uppburen till mitt rum då jag bodde över.

Jag åt en lång och mysig frukost i sängen för jag skulle inte vara med i fotograferingen förrän efter lunch. Så lyxigt att få starta dagen på det här sättet, kände mig otroligt bortskämd.

Väldigt mysigt rum och skön säng – sov som en stock och somnade med en ljudbok i öronen.

Minst tre koppar kaffe….

..och en bloggig  spegelselfie.

Detta var en härlig upplevelse och ett väldigt kul jobb.
Känner mig otroligt tacksam över att få träffa så fina människor och uppleva så många spännande platser.

 

Kommentarer till “Ett dygn hos Hoby Kulle Herrgård i Blekinge

  1. Så fina bilder. Var kommer ditt fina nattlinne ifrån? Allt gott till dig!

Kommentarer stängda