Mir och jag tog ett tidigt tåg till Köpenhamn idag och sitter just nu och filurar på vilket uttryck Butiken – FGL ska ha.

Just nu har vi fått in lite god frukost på Atelier September och gör upp en liten lista på de olika ställen vi vill besöka under dagen för att samla in inspiration till renovering och inredning. Frama Copenhagen står högst upp på listan.

Det är en stor industrilokal vi ska inreda och vi vill att inredningen ska gå hand i hand med vårt varumärke. Vi tänker dovt gråblå toner, industri blandat med vintage, öppna ytor tillsammans med utrymmen som skapar rumkänsla. Vi vill skapa ett kreativt rum där det är härligt att hänga… Kanske att vi får plocka in vårt favoritporslin och en riktigt bra espressomaskin också.

Vi tänkte låta Dig få följa med i våra tankar genom processen. Från idé till handling. Från moodboard till färdig butik. Spännande va?

 

Så här går våra tankar nu. Vi ska knacka fram den gamla tegelväggen på sina ställen.

En eller två soffor från Melimeli behöver vi ju, och så en gammal köpmansdisk som vi letar med ljus och lykta över hela Sverige just nu, porslin från Götefors passar fint, kanske ett print från Mogen Christoffersen, en eller två snygga lampor  över disken vore klockrent. Och så runda speglar och en gigantisk fiolfikus. Växter och runda former är viktigt i en sådan lokal tänker vi…
Vad tror du? Blir detta bra?