Klockan visar 05.52 när jag till slut beslutar mig för att rulla ur sängen, dra på mig mjuka byxor och gå ner för trappan. Då har jag legat och vridit mig sedan 05.25 och tidigare under natten vaknat av mardrömmar både vid 02 och 04. Hatar dessa nätter så mycket. Kan inte fått många timmar alls och det känns både deppigt och snopet. Bäst att göra något bra av situationen.

Tänder ljus och ska kolla på serie. Men först några rader här.

Hej bloggen – hur har ni det där ute? Sover ni om nätterna?

Igår skickade jag in ett stort arbete för korr och sedan begav jag mig till butiken. Vi stylar om den just nu inför hösten och jag behövde bli klar inför öppning lördag morgon. Det blev så sent så jag hade ingen möjlighet att knäppa några bilder till er men jag kanske kan ta med kameran idag. Vi har lyft bort allt det ljusa somriga och fyllt på med mer höstiga jordnära kulörer. Vi väntar fortfarande på en del möbler som tvärr är försenade och också en del konst på väggarna som ska bytas.

Som de här fyra tavlorna med ljusa pastellfärger – de hade jag gärna  bytt ut till andra tavlor men de har tyvärr inte nått oss än. Men ja, ja, det får vara ok ändå. Det är ju ingen mer än. jag som vet hur jag tänkt. Och nu ni, då!

Vårt moodboard är kvar vid kassan. Gillar det så mycket!

Den här tavlan är också kvar men vi har bytt runt på borden i köket, stylat om och fyllt på med nyheter. Så fort solen går upp ska jag bege mig ut i trädgården och plocka solrosor att ta med mig. Ska jag cykla och ta ett dopp i havet också kanske… Passa på att skapa en mysig morgon och kompensera för den jobbiga natten?

I alla fall. Detta är Sofi, hon jobbade hos oss i butiken denna sommar och kommer fortsätta att vara vår modell samt kanske hoppa in när vi behöver extra stöd. Så bra att ha grymma tjejer att få hjälp av när det krisar.

Just nu tänker jag jättemycket på branding och på kollektionen för nästa sommar. Vinterns kollektion når oss snart och skall fotas och kommuniceras men man ligger ju alltid i två spår och kör när man  jobbar med ett varumärke. I mitt huvud känns det som tre – för det är också butiken som måste hållas efter och rulla med intressanta produkter och miljöer. Vill ju att kunder ska komma till oss och få en fin och överraskande upplevelse. Något som talar till alla sinnen – därför brukar vi ha en riktigt bra låtlista på, tända ljus med vår signaturdoft, vi bjuder på varmbryggt eller kallbryggt te beroende på säsong och sätter alltid säsongens färska blommor i våra vaser. Det personliga mötet är också viktigt – möta blicken och välkomna.

Jag tror det är alla år från hotell – och restaurangbranchen samt åren som influencer som har format mig till butiksägare. Jag jobbade några år med gästrelationer också och de formade också mig. Även tiden som städerska och tidningsutdelare har lagt ribban för den företagare jag är idag.
Finns inget värre än att gå in i butiker där de som jobbar där är för coola för sina kunder och knappt kan säga hej. Jag blir så sjukt obekväm då.

Ser fram emot att visa er resultatet. Önskar er en fin helg nu. Imorgon kommer förresten Del 2 upp i serien om hur vi målade om i Frankrike.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Butiken har fått höstskrud

  1. Det där med personliga möten gör du så bra. Jag blev så nervös i butiken att jag kikade lite snabbt och sen gick ut-trodde jag tills du hann lägga en hand på axeln och undrade om jag ville ha te. ☺️✨ Så kom jag också ut med skjortan som jag hade planerat att köpa. Tack!

  2. Så fint i butiken. Nej. Jag sover tyvärr risigt. Håller med om att det är trist med ointresserad personal i butiker. De går bort.

  3. Roligt att se bilder från butiken när man som jag bor långt ifrån. Och inspirerande att höra hur du tänker kring varumärke och butik!
    Hoppas det blev en bra lördag efter den tidiga starten, känner igen mardrömsnätterna…