Det är sommardagar och på något sätt har jag förträngt hur juli var förra året. I podden med Marina denna morgon, då vi spelade in 07.00 för att få ihop resten av livet med barn, sommarens viktigheter och högsäsong –  så beskrev jag det som att stå mitt i stormens öga. Då gäller det absolut att finna sitt fokus. Och framförallt sitt varför.

Fast jag älskar ju det här – det går fort och det är mycket. Sen får jag återhämtning och någonstans där i horisonten ser jag faktiskt lite av den. Kanske redan till helgen då jag åker iväg med min man på ett tvådagars bröllop.

Dessa foton knäppte jag denna morgon innan jag kastade mig ut i trädgården och filmade kläder. Datorjobb och provande av den ny kollektionen därefter, väcka barn, kissa hund och sedan springa mot tåget till Falkenberg i spöregn. Hahaha! Jag har gjort så sjukt mycket olika grejer idag.

Kan inte fatta att klockan är 23.46 och jag sitter och bloggar. Gå och lägg dig liksom!
Ja, nu gör jag nog det… Vi får höras imorgon om andra viktigheter istället. Men lyssna på podden – fredagens avsnitt är kul!

Sedan kan ni lyssna på Maja Nilsson Lindelöf sommarprat. Riktigt bra.
Känner igen mig så mycket i vad hon har upplevt i livet med psykisk ohälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Dagarna, dagarna, dagarna.

 1. Hej, undrar over din fina vita matta? Vart kommer den ifran? Ull? tanker den hade passat hemma hos mej oxa

 2. Hej!Finns nog lika många med psykisk ohälsa som undrar hur hon klarade upp det utan att behöva äta antidepressiva tabletter.Väldigt få förunnat att med psykisk ohälsa klara det.Tydligen måste det finnas olika grader av psykisk ohälsa o allt kan få benämnas under diagnosen.Alla har rätten till sin egen tolkning av vad psykisk ohälsa innebär för just den personen men har man upplevt det svarta avgrundshålet där man inte kan komma upp ur själv utan behöver ta till antidepressiva tabletter så blir tolkningen av psykisk ohälsa en annan.

  1. Hej, Ja, jag är säker på att allt är individuellt när det kommer till psykisk ohälsa och här skulle jag vara försiktig med att döma andra kring hur de tar sig ur mörkret. Vi människor är olika och har olika behov, smärttrösklar och olika metoder för tillfriskning. Det är ingen tävling om vem som mår sämst och har det värst – någon med ett mindre problem än mitt kan må mycket sämre än vad jag själv gör och vice versa.
   Alla kämpar med sitt och det är inte säkert man vill berätta helheten och alla turer kring sjukvård och medicinering eller inte offentligt.

   Mvh Kristin

   1. Om man är öppen med allting annat så varför skämmas över att man behövde äta antidepressiva.Jag dömer ingen men eftersom jag har lång erfarenhet av psykisk ohälsa o vad det innebär så reagerade jag på hennes sommarprat även mina närmaste reagerade.Att delge en stor lysnnarkrets sina tankar om sina självskadebeteende beteende , suicidala tankar m.m. innebär ett visst ansvar.Om jag varit i hennes skor så hade jag nämnt betydelsen av att ta hjälp om man anser sig inte klara av problemen själv.Att du tolkar mitt inlägg som att det är en tävling i vem som mår sämst gör att jag ifrågasätter dina kunskaper om vad psykisk ohälsa är.Har följt dig ett par månader sedan artikeln i GP men inser nu att jag kommer sluta med det.Blev uppriktigt ledsen över ditt svar.

    1. Då har du helt missförstått influencers arbeten – ingen är öppen med ALLT och det kan heller INGEN kräva av en.
     Det är sårbart att öppna upp sig offentligt och man måste få välja själv vilka delar av livet man vill dela med sig av.
     Vänligen ifrågasätt varken min eller Majas kunskaper eller erfarenheter av psykisk ohälsa – sociala medier, kommentarsfält och sommarprat ger inte en fullständig bild av hur människor mår och har det.

     Nu är du inte i Majas skor – hon valde att dela med sig på detta sätt och jag tror det kan vara hjälpsamt för många.
     Och precis som du skriver – är inte denna bloggen något för dig så ska du absolut sluta scrolla runt här.

     Ha en fin sommar Christina

     1. Ditt svar var i mina ögon både oempatiskt o otrevligt men du vill ju inte som du själv skrivit tidigare ”vara så jävla trevlig hela tiden”.Om detta svar till mig är inom ramen för en influensers arbete så kan jag bara beklaga.Vill dessutom i mitt sista anförande meddela dig att om du tycker ” att du står i stormens öga” så ta o pröva på några dagar som ex.sjuksköterska,lärare,polis ,socialarbetare så kanske du inser vilka som ”står i stormens öga”. Ha en fin sommar Kristin

     2. Jag vill naturligtvis inte jämföra min arbetsbelastning i högsäsong med hur polis, sjukvård, lärare och socialsekreterare har det på jobbet. Jag har full respekt och förståelse för att de har en tuffare arbetssituation än jag – låt oss inte blanda ihop äpplen och päron.

      Beklagar om du tyckte jag lät otrevlig – jag tyckte jag var neutral och saklig i mitt resonemang men det skrivna ordet kan som sagt tolkas fientligt om den som läser redan är negativt inställd. Tack för feedback – jag tar till mig av din kritik och ska tänka på att vara mjukare i mitt tilltal om liknande situation dyker upp här inne i detta forum.
      Mvh Kristin

  2. Hej Christina. Världen är full av människor som skulle känna en stor empati med dig i ditt lidande om de hörde dig sommarprata. Samtidigt finns det människor som mår så dåligt just nu att de inte skulle orka kommentera på en blogg. Det är inte heller så att alla som mår skit får medicin. Vissa skulle kanske säga vem är Christina att gnälla, hon har ju uppenbarligen fått ”rätt” hjälp enligt sig själv. Jag har empati med att du slåss mot väderkvarnar för jag vet att mitt i psykisk ohälsa är det lätt hänt att ge sig själv huvudrollen i precis allt. Men att du på riktigt blir kränkt av att en sommarpratare vänder att använda sin tid i radio till att bidra till att minska stigmat kring att tala öppet om psykisk ohälsa… det är så sorgligt. Nästa gång du mår sämre av att du tycker att nån får medkänsla av omvärlden som du anser dig ha mer rätt till, snälla minns detta: alla som kände empati med denna sommarpratare hade känt empati med dig om det var du som sommarpratat. Världen är full av människor med empati. Den inkluderar även dig. Människor som inte ens känner dig bryr sig helhjärtat om dig för att de bryr sig om alla som har det svårt. Försök att se deras empati som vad den är. Kärlek från människor. Det finns inga skäl att bli upprörd för att den empatin räcker till alla. Ta hand om dig.

   1. Hej Hej!Vet inte i vilken värld du lever i som så gärna vill förlöjliga o förminska.Spara din självgodhet för du vet ingenting om mig.Varför vill du så gärna ta ifrån mig rätten att ha en åsikt även om du inte delar den.Om det nu finns så många empatiska o insiktsfulla människor där ute så verkar inte du vara en av dom.Vill du med ditt inlägg få mig till att vara en sorglig figur med alltför stor offerkofta så har du lyckats o det var väl din mening.Trycka ner o såra är det i din värld empati.Betackar mig för ännu ett besserwisser svar o det hoppas jag att du kan respektera .