denim drift_krickelin_Kristin_Lagerqvist

I samarbete med Nordsjö tänker jag visa er hur jag målade om mitt allrum på övervåningen. Rummet fick en helt ny karaktär och en otroligt mysig känsla efter jag strukit väggarna med denna härligt blågrå kulör.

denim drift_krickelin_Kristin_Lagerqvist-4

Men hur får man ett snyggt resultat? Hur får man rätt färg på rätt plats?
Det är inte så svårt att få ett proffsigt resultat. Mitt allrum gjordes på en dag.
Det är enkelt att måla om!

denim drift_krickelin_Kristin_Lagerqvist-5

Jag valde den matta färgen Easy2Clean från Nordsjö i kulören Denim Drift, Årets kulör 2017.
Titta så fint skuggorna faller i rummet!
Beroende på vart jag har ljuset under dagen så skiftar kulören i en mängd härliga nyanser och ger rummet ett väldigt levande uttryck.

denim drift_krickelin_Kristin_Lagerqvist-9

Det kan vara kul att titta runt lite i rummet och se hur jag tänkte med inredningen också. Inte sant?

Denna gång har jag dessvärre inte haft tid att leta på auktioner eller loppis efter äldre möbler. Så synd.
Men, detta gav mig då chansen att inreda med andra favoritmöbler jag spanat på ett tag. Som denna blå sammetspuff från Meli Meli. Passar perfekt för ett mysigt rum med mycket familjehäng.

denim drift_krickelin_Kristin_Lagerqvist-7

Vi behövde naturligtvis också förvaring. Det är viktigt i den här sortens rum med tv-dosor, spelgubbar och annat som ska stuvas undan. Längst ner i en Billy Bokhylla ställde vi X-box och Apple-tv. Vi drog in sladdarna vid sidan genom ett borrat hål och placerade ett kontaktuttag inne i skåpet. Kabellisten mellan tv och skåp målade jag i samma kulör som väggen. Jag har också fyllt fina lådor, både stora och små, med grejer. Dessa kan man ju göra själv av gamla skolådor och lite tapetrester.

Jag brukar tänka på ett rum som många tänker på brudklädseln.
Du vet – Något gammal, något nytt, något lånat och något fått. Och så något blått.
Ovanför tv’n åkte därför en gammal tavla föreställande det gamla Varmbadhuset som en gång låg vid samma strand som Varbergs Kallbadhus. Jag fann det i husets snickarbo på gården.

denim drift_krickelin_Kristin_Lagerqvist-6

Visst är det lite svårt att hänga en taklampa snyggt centrerat framför tv-soffan?
Den känns liksom lite i vägen…
Jag löste det med att hänga taklampan i hörnet och sänkte den en aning. Väldigt nöjd med resultatet och över att jag la vantarna på en favorit, Multi Lite pendant, Gubi. Jag fann min på Moore i Varberg. Lampan i andra hörnet heter Mantis och är från Rum21, soffan har jag velat ha länge och den är från samma ställe, en Le Grand Air. Bekväm och prisvärd.
Tavlan är från Artilleriet och jag har medvetet inte hängt upp den då jag tycker den tar för sig vackert lutandes mot väggen.

denim drift_krickelin_Kristin_Lagerqvist-8

Det var det hela. Har du några frågor så ställ dem i kommentarsfältet så svarar jag med glädje.

Men nu är du väl väldigt sugen på att se filmen där jag målar om det här rummet och få tips och råd om hur du själv ska gå tillväga?
Håll tillgodo:

Detta inlägget presenteras i samarbete med Nordsjö.