Jag är inte så lagom. Men det vet ni ju såklart redan. Idag var jag på marknad i Clermont l’herault och jag var så nöjd med mig själv för jag körde hela vägen över bergen och genom byar utan gps – jag fann vägen alldeles av mig själv. Sedan struttade jag runt där på marknaden och låtsades att jag kunde bra mer franska än vad jag egentligen behärskade. Kom hem med det här. Oljemålningen går ju inte alls i samma stil som inredning inne i huset men det är ju just det som gör det spännande och kul.

Häromdagen var jag på Jardinland och köpte med mig allt det här samt massa jordsäckar. Om jag hade problem med att få in det i bilen så var det ännu mer besvärligt att bära upp det alla trappor till takterassen. Phu.

Men nu börjar det bli ganska ombonat här uppe. Mysigt liksom!

Jag har varit här själv hela helgen och imorgon hämtar jag upp kollegor att jobba med i två dagar. Det har gjort mig väldigt gott att landa i tysthet och ensamhet här nere efter en intensiv tid.

Jag har jobbat en del och fixat här hemma. Men idag tog jag faktiskt en tur till havet och låg på stranden en lång stund. Hade med mig en bok,  aprikoser, kokta ägg och svettig ost. Det var underbart i havet och jag låg i en bra stund. Över tjugo grader nu tror jag. När solen står som högst på himlen är det 28 till 30 grader här nu och jag blir lite stressad över mina fina olivträd på terassen. Ett hade faktiskt dött när jag kom.

Ska vi kolla hur det blev i sovrummet med den nya tavla? Eller den jättegamla tavlan får jag nog säga för den har nog en herrans massa år på nacken döma av baksidan.

Jag gillar det!
När inredning blir överraskande, kul och får en att vilja se mer – gå fram och se vad det står på de små vykorten som är uppspikade och vilja se vad det står för böckerna i bokhyllan. När man bygger på höjd i grupperingar, med olika former men då kulörerna ändå gifter sig med varandra.

Middag för en denna afton. Jag ska skapa utskick, ringa FaceTime till min familj och sedan gå och lägga mig tidigt.

Har ni haft en bra helg?

Kommentarer till “Det där med inredning – det får gärna vara kul och överraskande på sina ställen

  1. Jo tack, helgen har varit bra. Mycket cykling i skogen, och en del trädgårdsjobb. Tack för dina fina bilder.

  2. Tack för all inspiration med tavlor i senaste inläggen. Jäklar så fransktsnyggt med den inredningen du anammat

  3. Jag har också växter i krukor i mitt andra hem i Spanien. Bevattning har jag löst med en regnvattentunna. Ni kanske inte kan gömma undan en lika bra som jag, men till något typ av kärl, kan man koppla ett bevattningssystem på batteri. Jag programmerar att systemet ska öppna upp sig 15 min var 5:e dag och så kan jag justera hur mycket det droppar i respektive kruka, med slangar och olika munstycken, beroende på krukans storlek. Inte så snyggt, men lätt att rulla ihop och stoppa undan när vi åker därifrån. Nu fyller vi visserligen på med vatten från takterrassen, ner i tunnan via stuprör, men när vi åker hem efter sommarsemestern så fyller vi på tunnan manuellt.
    Det går ju inte att ha ett andra hem utan växter, blommor och kryddor.
    Du inspirerar som vanligt och jag önskade att jag hittar någon typ av fransk marknad i Spanien, men det verkar vara svårt.

  4. Du har en otrolig känsla för stil, färg och form! Allt är väldigt vackert, jag har sagt det förut och säger det igen: det är väldigt vilsamt att få ha den här platsen att stanna till på en stund om dagarna. Tack för det!

  5. Sa vackert du gor det överallt, alskar att du for in farg sa att inte allt blir beige,beige….Jag undrar ar det något du inte ar bra pa?:)

Kommentarer stängda