Hej där!
Det är väl inte bara jag som får ett oerhört sug efter förändring i hemmet nu när säsongerna skiftar och man är mer inomhus? Ska jag vara ärlig så hade jag velat flytta ut på landet och bygga ett helt nytt hus i minimalistisk stil och bara tagit med mig typ man, barn, hund och ja…mitt soffbord kanske? Det älskar jag. Resten kan jag sälja vidare.

Hahaha, det låter ju inte speciellt hållbart, eller hur? Jag tror jag får jobba med det jag har istället. Här står jag i pyjamas och stickat efter mitt sköna morgondopp i havet. Alltså baden är otroliga just nu – de gör mig lugn inombords och tillfreds hela dagen.

Den tidiga morgonsolen letar sig in genom skitiga fönster och sträcker sig över gårdagens schackspel. Vi spelar varje dag nu – alla kvällar med en kanna te och imorse efter frukost. Lika bra att låta det stå framme så man får lust för ett parti.

Det har sannerligen hänt grejer i vår hall denna vecka. Det har tidigare varit halvt tapetserat och halvt målat, avskavd färg i trappen och allmänt oskönt. Ja, ni minns ju det här blogginlägget häromdagen där jag berättade om inspirationen inför en förvandling. Nu är den gjord och alla är nöjda!
Blev så bra, fotar strax och delar även med er såklart med färgkoder och allt.

Jag har också möblerat om vårt kontor/bibliotek. Jag hade en plan om att ett stort skrivbord skulle stå i mitten och alla skulle kunna sitta där och jobba samtidigt. Men det blev inte direkt så – det lilla skrivbordet har fått flytta till ett annat hörn och “jag har fått ett pyntbord” som min man kallar det. Ja, ja, det blev faktiskt jättefint så alla är nöjda där med.

Från det ena till det andra. Igår var vi på Håkan som så många andra och det var en sjukt mäktig upplevelse. Jag var på Ullevi även förra gången och har boken här hemma. Den åkte fram igen på bästa “pynt-läge” såklart och nu spelar jag bara Håkan i högtalarna. Vi hade med oss ett av barnen och det var en mäktig upplevelse att få dela.

Honungsljus från dagens marknad på Strömma Farmlodge. Älskar!
Jag ska städa min ljuslåda och ladda upp med riktigt bra ljus inför höstens mysiga dagar och kvällar inomhus. Faktum är att jag tänt två ljus nu bredvid mig där jag jobbar, har mitt godaste te i kannan och regnet öser ner utanför mina fönster. Jättemysigt!

Min man drog precis ut på en lång cykeltur dock så jag undrar lite hur det går för dem…

Nu hoppar vi till nästa ämne. Har ni något önskemål mellan dessa fyra till Bokcirkeln nu när den drar igång igen?
Jag läser Beckomberga  av Sara Stridsberg just nu och den är otrolig. Ett varmt tips.
Hoppas ni har haft en skön helg.

Kommentarer till “Det handlar om hemmet och lite allt möjligt

  1. Vad roligt att bokcirkeln drar igång igen. Har saknat den. Då får jag så bra tips på böcker som jag kanske inte hade valt i annat fall. Du har verkligen vidgat mina bokvyer.
    Jag läste de två böckerna du tipsade om i januari (vad länge sedan det var). Jag gillade dem båda, men särskilt När vargarna kom. Vill även läsa hennes tidigare bok Den sista migrationen.
    Av ovan nämnda böcker så fastande jag mest för att läsa Svärmodern. Är själv mamma till söner, och tanken har slagit mig ett par gånger om man inte skulle gå ihop med deras framtida flick- eller pojkvänner.
    Har läst några av Alex Schulmans tidigare böcker och de har varit bra. Var dock inte så förtjust i Överlevarna.
    Är också sugen på att läsa Louise Boije af Gennäs nya bok Stjärnfall.

Kommentarer stängda