Min vän Åsa hade en lång lista med grejer hon ville införskaffa på den stora vintagemarknaden i Pezenas.
Marknaden äger rum den första helgen i maj och den sista helgen i september varje år och då fylls gatorna med en mängd antikviteter. Det enda jag kände ett behov av var trädgårdsstolar men de var så himla dyra så jag gav upp och bestämde mig för att betsa några furustolar som står i källaren istället. Precis då jag slutat spana efter stolar så fann Åsa två till sig själv för femton euro stycke…. hahaha, alla jag tittat på ville de ha minst en svensk tusing för!
Ja ja, jag kom hem med detta i alla fall. Inga fynd alls, rätt dyrt och inga nödvändigheter.

Men så kan det bli ibland – det var en så himla fin dag!

På vägen hem så stannade vi och plockade blommor i vägrenen. Trodde verkligen inte att min vallmo skulle klara sig men jag snittade om dem och satte stjälkarna i kokande vatten. Därefter i kannan med friskt kallt vatten och då reste dig sig och blev jättevackra ihop med all rosa blomster. Tips!

Inspirerad av Karin Larssons hem som jag hade förmånen att besöka förra veckan så utökade jag min samling med franska handmålade tallrikar. Har en drös vackra foton från Lilla Hyttnäs – kanske för ett blogginlägg imorgon?

Dessa tallrikar hade jag redan innan. Vi åt Tuna Melt på dem i solen. Så gott!

Köpte tygservetter med små broderade fåglar på. Fina tycker jag.
Passar perfekt här i vårt hem där det alltid är fågelkvitter i trädgården. Småfåglarna  lever verkligen rövare i min cypress och det är ett jäkla tjatter! Men hemtrevligt på något sätt ändå.

Jag tyckte vårt sovrum blev lite maskulint och mörkt med den inredning vi hade i förra huset. Jag ville att det skulle vara lite mer feminint, blommor och färg här inne för att gifta sig till de gröna snickerierna. Det stora mörka träskåpet slukade verkligen rymden och jag funderade på hur jag kunde få det mer mjukt. Såg ett foto jag sparade på Instagram (se nedan) och bestämde mig för att det måste nog vara lite mer åt Tricia Guild eller Laura Ashley här inne. Bäddtäcke är nu på plats och blommiga kuddar tar jag med mig från Sverige vid nästa tillfälle.

Titta så fint! Det är Ralph Laurens pressbild och dessa kuddar kostar med all sannolikhet en stor peng. Ska kolla loppisar efter blommiga tyger.

Jag kommer låta dörrarna vara målade i sin originalfärg. Så fint tycker jag.

En tallrik har i alla fall kommit upp. Det är svåra väggar att spika i så man få använda befintliga krokar. Ska eventuellt bära upp en hylla jag fann i källaren idag och ställa på bordet. Ska bara damma av den rejält först. Säkert damm sedan början av 1900-talet…

Min fina bukett gör sig bra här på köksön.

Och krassen lever fortfarande. Här sitter jag och läser då solen gå ner, så mysigt i orangeriet.

Hej hej. Här har jag varit ute och gått i över en timme i bergen. Idag ska jag ta en längre tur tror jag så jag får skynda på med arbetet här hemma nu.

Kvällssolens sista strålar som letar sig in på terassen.
Ses snart igen med fler uppdateringar. Önskar er en bra start på veckan.

Kommentarer till “Detta kom med hem från vintagemarknaden

  1. Otroligt fint! Sån dröm! Får sånt Frankrike sug! ❤️❤️❤️

  2. Alltså, snälla vad fint ni har det. Kan inte se mig mätt. Så roligt att se hur ni fixar till det. Den franska, råa vintage stilen är ljuvlig. Gillar även den engelska, slitna och romantiska stilen. Så fint alltihop. Blir väldigt sugen på att sitta hos er och smutta på ett kallt glas vitt vin 🙂

Kommentarer stängda