I år har jag fantastiska planer för trädgården. Först ska jag givetvis städa upp här ute och får iordning på allt. Men sen – då ska jag flytta den högra lådan här och placera en bastutunna på platsen. Det kommer bli så bra!
En utedusch ska också fixas i denna del av trädgård och jag funderar på att ha en mobil vikvägg som man kan flytta runt i trädgården.

Jag har bett mina vänner på Blomsterbaren Trädgårsstudio komma hit en dag och hjälpa mig att flytta perenner och fixa vårfint så bara det roliga blir kvar sedan.

För kolla här – hela rabatten är täckt av murgröna. Jättefint och en del kan naturligtvis få vara kvar  men jag vill ju ha en blommande rabatt. Både perenner och sommarblomster att plocka maffiga buketter av. Tänker dahlior, verbenor, rosenskäror, aster och spetsblomster.

Boris håller med. Vi funderade lite på om vi skulle flytta all rabarber till bakom växthuset bland blåbär och vinbär…

Sedan plockade vi några snöklockor och gick in före regnet stod som spön i backen.

Denna vecka är lite splittrad. Jag var i Borås i början och höll i en utbilning i två dagar och sedan blev jag så himla sjuk och blev liggandes under onsdag. Idag försöker jag komma ikapp med både det ena och det andra men samtidigt ta det lugnt. Perfekt kombo…hmpf…
Men i alla fall. En stor båtleverans når oss i dagarna med vår nya kollektion och jag är så pepp på detta. Och på lördag ska jag iväg med mina tjejer och baka pizza. På söndag tänker jag få ner alla dahliaknölar i jord.

Fint i håret behövs när man har fem centimeter utväxt. Måste verkligen gå till frisören.

En sak till. Vill ge mig mer tid att läsa. Har du läst “Nora eller Brinn Oslo Brinn” ?
Hade sådant flow med både träning, måbra-grejer och bokläsning. Och sen “tjockade” allt till sig. Känns lite bedrövligt men så blir det ju från och till.

Önskar dig en fin helg. Vad ska du hitta på?

Kommentarer till “En bastu i trädgården?

 1. Stoppa pressarna! Snöklockor! Det var det vackraste jag har sett! Inte alls samma som snödroppar, var kan man hitta sådana att plantera i sin egna trädgård?!

 2. Som jag ser fram emot vår och trädgårdsfix! Drömmen är både växthus och bastu. De stora vår-planerna är dock friggebod och anlägga en murgrönehäck för grannarnas insyn. Om det blir någon murgröna över hos dig som bara hade åkt i komposten så kommer jag gärna och ger dem nytt liv i Onsala! ♻️🌱

 3. Kom ihåg att du inte kan blogga för mycket om din trädgård! 😉 Jag vill se och följa allt allt.

 4. Läser den boken nu! Är så bra och lättläst, så en kommer fort in i den.
  Ps. Känn på sidorna i boken, dom är sjukt lena! (Lite stört kanske, men har aldrig läst en bok m så sammetslena sidor förr 😂)

 5. Hej, blir också sugen på att börja planera för trädgården. Dock ligger det ca 20 cm snö över lådorna. Planera kan man alltid 🌱. Så fint växthus ni har, mitt är fint men lite mindre. Önskar mig ett större man kan sitta och mysa i.
  Idag är jag hemma med sonen, han fick feber i går. Så vi får se vad helgen bjuder på. Kanske lite bakning och så finns en stoor strykhög att ta tag i. Ha en fin fredag. Kramar

 6. Så spännande trädgårdsplaner. Ska det vara en liggande eller stående bastutunna. Jag tycker liggande bastutunnor är väldigt söta och påminner om något från hobbitarnas värld.
  Vi börjar helgen med soppa och pannkakor fredag kväll med en av våra bästa vänner.
  På lördag ska jag och sonen baka och på kvällen blir det restaurang för att fira en nära väns 35-års dag. Söndag blir rätt lugn men måste inom Akademibokhandeln och köpa några ex av kokboken Skörd på rea.
  Hopps du får en fin helg!

 7. Ska kräma på med både Hampus Nessvold och Mia Skäringer. Det blir olika sorters pepp och kanske för mycket, men hoppas ändå på väldigt mycket själslig pepp.
  På söndag kommer min man hem efter en veckas filmarbete i Tyskland, så då ska jag pussas en massa har jag tänkt. Denna gång har det varit väldigt jobbigt att han inte ha honom nära. Intressant det där med samvaro, att ibland är nära bara så jobbigt och ibland vill man ha det 24/7.
  Ha en fin helg!

Kommentarer stängda