Det är så mörkt – någon sa att solen inte kommer visa sig på över en vecka och vi knaprar D-vitamin och clementiner. Jag skulle vilja åka till stugan i fjällen. Kroppen vill ha längdskidspåret, grill vid öppen eld, bastu och vila. Kolla så fint det är här!

För några år sedan köpte min man och hans bror en gemensam fjällstuga på Orrliden i Sälen.
Jag var inte superpepp på det hela om jag ska var ärlig men ville verkligen möta min man i hans önskan att ge våra barn fina fjällminnen. Stugan ligger nära Tandådalens backar och precis utanför dörren har vi fina längdskidspår.
Att ta sig runt Myrflodammen ger en härlig mil i spåret.

Varken barnen  eller jag är så mycket för att åka nedför – det är så mycket köande och människor att förhålla sig till. Detta året ska man dessutom undvika detta så att bara vara i stugan, äta gott, spela familjespel, leka i snön, elda i kaminen och åka längskidor känns väldigt bra.

Här är jag i stugan en vinter då jag fortfarande var blond.

Så här ser det ut bakom stugan – skoterspår och längdskidor. Fullt av blåbär under sommaren och gott om utrymme för lek i snön om vintern.

En så mysig plats att vara på. Både med morgonkaffet i soffan och en bok innan familjen vaknar samt om kvällarna runt bordet med spel och samtal.

I år ska jag ta med akvarellerna igen.

Solnedgången är magisk här under vintern.

Himlen brinner över fjället. Bilden gör inte verkligheten rättvisa – det är otroligt vackert.

Sedan blir det ännu vackrare. Sagolikt skimmer.

Då solen gått  ner är det bara ljuset från skidbackarna och pistmaskinerna som lyser upp vinternatten.

Jag längtar efter några lugna dagar med familjen här uppe – vila, läsa och vara ute i spåret.

Kommentarer till “En längtan till fjället

  1. Åh, vad roligt att se! Vi kollade på stugor i Orrliden på höstlovet men den vi fastnade för hann gå innan visning. Vi har vandrat runt Myrflodammen på sommaren och även vandringsleden som går upp på fjället bakom Orrliden, så fint! Och åker hellre längdskidor än utför. Nåväl, vi kikar vidare, det är ingen brådska.

  2. men herregud vad fint. jag är glad att ni köpte stugan så att jag får se de fina bilderna! säg till om ni hyr ut den, jag är intresserad! hälsningar från åre! 🙂

  3. Åh så vackert! Jag hade gärna velat ha en stuga i fjällen, vi har diskuterat det men vi har nog lite för långt dit för att det inte ska bli en jättegrej att sticka dit. Men som du skriver att kunna ge barnen fina fjällminen och uppleva en annan natur är magiskt.

Kommentarer stängda