Så här såg det ut i mitt växthus efter skymning en kväll. Jag hade plockat en rosenbukett som jag satt i min nyfyndade vas på fot. Ibland så har man de bästa fynden nära till hands. Jobbar ju granne med Röda Korset och kikar in titt som tätt.

En dag trillade jag bokstavligen över ett galet bra fynd. På gratisbordet (!) på vägen ut ur butiken fann jag en låda med mängder av gröna gamla fina lemonadflaskor. Minst 25 stycken.

Jag satte dem i växthuset och tryckte ner några av mina vackraste blommor i ett par stycken.

Vallmon är bland det finaste tycker jag.

Är du i Varberg så måste du ta en tur till Brukstorget, där vi på FGL Store håller till, och kika in hos Röda Korset. Men det finns ju massa mer i vårt kvarter – jag tänkte jag skulle visa er runt.

Vår granne till höger är Blomsterbaren & Trädgårdsstudio. En väldigt inspirerande butik för den trädgårdsintresserade.

Brukar ta en sväng förbi här så ofta jag kan.

Bredvid blomstertjejerna så finner man Konditoributiken. Deras Keylimepaj är sjukt god. Här säljs också alllt man behöver för tårtbak, cupcakebak och andra bakverk. Soley håller också kurser i tårt- & cupcakebakning. Så rolig grej att boka in som aktivitet om man ska ha kalas för de mellanstora barnen tänker jag. Eller som vuxenaktivietet också såklart.

Några dörrar bort ligger First Player och här kan man finna bra spel för hela familjen. Här serveras också gott kaffe och lokalen används även som fotostudio för fotografen Karin Linde.

Granne till dem ligger Bruket. Jag har inget foto på det men där finns lekland, bowling, boule och riktigt bra restaurang.

Ska du luncha i vårt område så är det Verket som gäller. Alltid så gott!!

De har ett bageri också – deras kanelbullar är bland det godaste jag vet.

Inte så tokigt att slå sig ner på en fika här. Detta är också en bra presentbutik för man finner alltid något närproducerat som “gå bort-gåva” här.

Utanför Verket finns det också en Boulebana. Så mysigt att boka ett gäng – ta en vinlunch med boule liksom.

Bredvid oss finns Clart Studio. Där håller konstnärerna Lisa Burenius och Jennie Blomkvist samt keramikern Frida Eklund till.

Vi har så jäkla kul ihop!! Nu ska vi förresten anordna Kustfolk i området igen – det blir den 24-25 augusti. Det är samma helg som Farmers Market på Strömma Framlodge äger rum så kryssa för dessa datumen i kalendern. Det blir en Varbergshelg att räkna med!

Frida och hennes keramik. Undrar om jag ska unna mig den stora blå vasen som står längs upp till höger i bild…?

Och så måste du komma till oss såklart. Vi får förhoppningsvis in den här handtryckta duken i veckan. Den skulle egentligen kommit i juni men är otroligt försenad tyvärr. så trist. Men den som väntar på något gott…
Vi har öppet Onsdag- Torsdag 14-18 och Fredag- Lördag 10-14. Kombinera med besök hus Röda Korset vetja.
Idag fyndade jag en vas till, hahaha!

& så har jag köpt en bulle under nästan alla arbetspass denna sommar. Så goda!

Här kan du läsa om alla verksamheter i vårt område. Jag vet att några lokaler finns tillgängliga för uthyrning så är du sugen på att skapa någon verksamhet i denna miljö så ta kontakt med hyrsevärden.

Världens värmebölja över Varberg just nu. Vill typ bo på en klippa och ta en simtur varje kvart eller somna under äppelträdet med en bok över näsan. Vad hittar ni på?
Älskar när ni kommenterar så skäm mer än gärna bort mig med ett avtryck så får jag extra bränsle till mitt bloggande. kram och hej.

 

Kommentarer till “En tur i området – Fina fynd & Brukstorget

 1. Vill så gärna till Varberg alltså! Till sensommaren/hösten kanske…? 😊 varmt här i Uddevalla också! 😅

 2. Känner att jag behöver ta en tur till Varberg! Har aldrig varit i denna uppenbarligen väldigt vackra stad! Idag har semestern kommit igång på riktigt efter några dagars välbehövligt renoverande av fasaden på huset. Nu är det färdigt och resten av semester ska tillbringas vid en sjö med badande barn..

 3. Längtar mycket tillbaka till Varberg, klipporna, havet, surf och allt på Brukstorget. Ni har verkligen skapat en magisk plats 💛
  Men har det rätt mysigt målandes staket och byggandes på tomt varvat med massa bad här på Ostkusten också. Försöker också sluka så många böcker och sommarprat som möjligt. Lisa Miskovsky var en fin bekantskap med mycket igenkänning och skotska Peter Mey får mig att i tanken åka till Yttre Hebriderna. Ha en fin dag 🌻

 4. Ju mer jag läser av din blogg, och inte minst det kreativa företagargäng du har i dit nätverk, desto tydligare blir det för mig att Varberg borde vara nästa besöksmål. Kommande års semester… 🙂

 5. Såklart jag vill kommentera då! Bränsle är bra! Har sällan tänkt att jag ska åka till Varberg men sedan jag började följa din blogg för något år sen så fullkomligt älskar jag Varberg! (Även om jag ännu inte kommit på riktigt besök än).

  En så klok & fin & äkta & innerlig blogg du har. Tycker om allt med den så mkt. Kram

 6. Åh så kul! Ska på bröllop i Gbg nästa helg och då ska vi försöka hinna förbi Varberg på vägen! Tack för bra tips 🙂

 7. Det finns bara en inredningsdrottning och det är du! Tack också för fina sommar/butikstips i Varberg! Kram

 8. Fina bilder av vad ni åstadkommit tillsammans! Jag tittade faktiskt på en lokal där för några år sedan, men tajmingen var tyvärr inte rätt just då. Hursomhelst är det väldigt inspirerande att följa er allihop!

 9. Hittade till er butik och området för några veckor sedan. Så mysigt och roligt att finns så mycket olika butiker. Er butik var väldigt mysig, och lunchen på Verket var kanon!

 10. Vilken fin rundtur! Ni har skapat något speciellt där på Brukstorget. Varmt hos också, har tyvärr inga träd i trädgården än men gärna en bok i skuggan, och ett kvällsdopp får det nog bli i sjön (Vänern) Kikar också på vaser! Slängde mig iväg till vårt secondhand i morse när jag såg inlägg på insta men den var redan borta… Får göra nytt försök!

  Så glad för alla dina inlägg!

 11. Låter så ljuvligt! Har en vecka semester kvar. Måste nog packa in barn och man och komma ner och hälsa på. Blev väldigt intresserad av duken!! Vad kommer det vara för mått på den?
  Kram!

  1. Jag har cyklat längst med kusten ner till Hoburgen på södra Gotland. Vansinnigt vackert . Badat massor och och njutit av god mat och bästa sällskapet. Underbara sommarveckor på Gotland❤️

Kommentarer stängda