I år har jag som mål att ta tillvara på allt ätbart i trädgården. Alldeles för många bär, äpplen och salladsblad gick till spillo förra årat och det misstaget gör jag inte om.

Ibland får man dessutom en härlig liten gäst i sitt trädgårdsarbete och det är extra mysigt såklart.

I den här pallkragen hade sallad, bönor,  rabarber och jordgubbar gått bananas och det vara bara att skörda alltihop och stoppa ner lite sommarblommor jag förodlat i kruka. Ja, du ser ju, det här fotot knäpptes mitt röjandet .  Vinbärsbusken bakom plockade jag av ordentligt och klippte ner en aning.

Och tänk. Då blev det rabarbersaft med smak av jordgubb och en smaskig vinbärskaka. Receptet till saften fann jag här hos Elsa, jag tog lite mindre socker och la i  några jordgubbar bara.

 

Kommentarer till “Skördar i trädgården

  1. Hej, vilka fantastiska bilder på din blogg! Kom in via de tidigare inläggen om Park Palace och har en lite märklig fråga: vilken typ av badrumsprodukter hade de? Har tidigare bott på ett ställe i närheten med fantastiska lokala produkter och då behövdes inga medtagna, vilket ju underlättar familjens packning avsevärt!

  2. Hej!
    Jag hade en arbetskamrat en gång som sa till mig, att är det inte enklare och billigare att gå ner på torget och köpa de grönsaker du ska ha.
    Jo, antagligen men såå tråkigt. Det finns ju knappast något mer tillfredsställande än att gå ut och plocka det som behövs till middagen i trädgårdslandet. Sen är det ju inte alltid man lyckas med allt, tyvärr och ibland kan det hända att något rådjur har ätit upp precis vartenda salladsblad.
    Men det som är det nästan det bästa är att skörda kryddor och ha i frysen till vintern dill, gräslök, salladslök, koriander, basilika, dragon brukar jag hacka vartefter och lägga i burkar i frysen super bra till vinterns såser och salsor.
    Hälsn. Karin

Kommentarer stängda