innehåller reklam för egen verksamhet

Jag var och besökte Marie på Håkesgård förra veckan. Jag var ju så nyfiken på hennes tunnelväxthus och på årets dahliaodling. I år har hon satt över 500 knölar…

Klinten blommade vackert.

Det här var ju himla fint – verkligen! Marie hade haft hjälp av en snickare, kulören är samma som hennes andra växthus och passar väldigt bra in i omgivningen.

Önskar jag hade haft en större tomt – då hade jag byggt något liknande.  Tänk när alla dahlior blommar framför. Så fint!
Marie har lagt träflis i hennes gångar och jag tycker det är både snyggt och smart.

Så här ser det ut på insidan. Fina bäddar vid sidorna och träflis i gången.

Marie hade stammat upp sina tomater så bra med snöre till taket och tjuvat dem ordentligt.

Jag hade med mig två stilar från FGL och frågade om jag fick knäppa några foton. Så bra att visa upp på olika människor tycker jag.

Här är Polka Dot kjolen och Kåsa Blouse i silke. Blev väldigt vackert framför hennes gråblå växthus.

Det här har de också byggt själva med hjälp av snickare.  Att sitta här inne och äta frukost eller middag är smått magiskt. En gång hyrde vi hennes lilla stuga uppe i skogen – det var när Miranda fyllde 35 år.

Vi överraskade med bad, middag och massa roliga familjespel. Väldigt kul faktiskt.

Detta är min favorit. Jag har klippt av ärmarna på en blus – den finns ej till försäljning längre men har du en sådan hemma så är det ett tips. Sedan hade hon Polka Dot kjol på sig igen, fast i blått.

Snart blommar det för fullt här och då ska jag ta med kameran och visa er igen.

En aprikos krassse. Vackert att pynta sommarsalladen med.
Igår rev jag bort all min krasse – jag hade planterat den helt fel och den körde över all min sallad och rabarber. Skulle bevarat de fina blommorna såklart men hej o hå vad fort det gick när jag väl tog beslutet om att den fick ryka. Kill your darlings, du vet.

Uppe vid den gamla ladan var det snårigt och mängder av nässlor förra året. Nu har Marie och hennes Micke röjt upp fint och skapat trädgårdsland hela vägen upp till laduväggen där de sedan placerat bänkar.

Det blev väldigt bra!

Jag kikade in i Maries butik med men ångrade mig nästan. Ville ha precis allt!
Mest av allt ett gammalt zinkbadkar att ställa i trädgården. Bra inspiration för hur man själv kan piffa i sitt växthus och skapa vackra stilleben också.

Miljön för en liten trädgårdsbutik är ju smått fantastisk om man får säga det. Maries koncept är klockrent och jag önskar att så många som möjligt har möjlighet att ta sig dit i sommar. Hon har öppet nu till helgen – &  håll koll på hennes Instagram för att se vad som händer resten av sommaren och hösten.

En tur in på innergården för att säga hej till duvorna.

Undrar om man skulle sätta en pipranka utanför sin egna entré…

Vart än blicken landar så bultar det i hjärtat av värme och inspiration. Det pirrar i fingrarna och jag vill hem till min egna trädgård och pilla, flytta möbler, gräva upp och sätta i vas.

Ett så smart drag tycker jag är att köpa möbler på loppis och ha i trädgården istället för klassiska utemöbler – så svårt att finna fina ju.
Håll koll på auktionsiter och blocket efter trädgårdsoffa och stolar i gjutjärn.

 

Kommentarer till “Snart blommar dahliorna på Håkesgård

  1. Vilket fantastiskt fint inlägg Kristin!!! Detta älskade jag att få ta del av. Vem vet, nästa sommar kanske det är min tur att insupa detta fast på plats!

Kommentarer stängda