För ett tag sedan gjorde vi iordning ett kreativt rum för hela familjen. Tanken är att man här inne ska kunna gå loss med färg och form. Ett rum där pennor, papper, lera osv kan ligga framme utan att städas bort efter varje kreativt tillfälle.

Rummet användes tidigare som mitt arbetsrum men här inne satt jag inte så ofta eftersom jag hellre sitter i köket eller i någon soffa med datorn i knät.
Vi hade redan en fin tapet här inne och jag var inte så sugen att måla över den för att skapa en mer passande väggyta för måleri. Men så kom jag på att jag kunde köpa stora spånskivor och måla dem med färg jag redan hade i källaren. Blev en ganska fin kontrast till allt det blommiga.

Vi satte upp två spånskivor på väggen och la två på golvet och skapade ett “målarhörn” i rummet. Ett litet bord och en pall blev en bra plats att ställa färg och penslar på.

Dagen då kameran åkte fram var alla våra böcker staplade på hög i detta rum eftersom vi målade om i bokhyllan just då. Lite fint faktiskt – röriga boktravar.

Akrylfärg köper jag på Harald Nyborg och de bästa penslarna och tillbehören finner man på Inex i Göteborg. En gannal loppisfyndad kruka får agera förvaring till penslar.

Flytande tusch är skoj. Det är också skoj att låta måleriet ta för sig stort och därför köpa stora canvas eller stora ark papper. Kolla om det finns industrier i ert område som ni kan köpa billigt eller få gratis av. Man kan måla på allt typ ju och behöver inte lltid köpa det dyraste pappret i målarbutiken.

Vi har två skrivbord här inne så man kan sitta vid varsitt fönster och måla med akvarell eller rita. Det är mest mellanbror och jag som är här inne. Han kan försvinna in i en tecknig i flera timmar och jag blir alldeles varm i magen under dessa stunder.

Den här plats har utsikt mot växthuset så jag tänker att det blir bara vackrare och vackrare ju närmre sommaren vi kommer.

När vi höll på att fixa i bokhyllan fann jag blåritningarna över vårt hus och dokument från då det byggdes 1926. Så kul att ha.

Blev jättenöjda med rummet. Ska upp lite hyllor på väggen också bara. Så glad att vi kunde fixa med grejer vi redan hade här hemma – det enda som kostade var spånskivorna och jag tror vi la 300kr styck på dem.

Kommentarer till “Ett kreativt rum – så här gjorde vi

  1. Fantastiskt! Drömmen här också, ett stort rum där allt får ligga kvar tills andan faller på igen. Tack för ett inspirerande inlägg, kram Louise

  2. Så härligt med ett målarrum!
    Hade varit så roligt att få se planritningar på ert hus och hur alla rum sitter ihop. Men förstår också om det känns för privat att visa.
    Tack för en fantastisk blogg!!

Kommentarer stängda