Betalt samarbete med Arla
Det finns inget mysigare än att gå upp först på lördagsmorgonen och göra frukost till alla i familjen. Älskar stunden när jag smyger runt i morgonrock eller pyjamas med min bästa playlist i bakgrunden, tända ljus och dagens första kopp kaffe.
Ibland blir det en tidig cykeltur till bageriet för färskt bröd och förbi torget för ett fång blommor. Vi brukar ha två ostar att variera mellan – barnen gillar den milda Grevé och jag gillar en lagrad Prästost.
Kanske att det slinker ner en macka medan jag väntar på sjusovarna i familjen.
Visste du att sju av tio svenskar har en Arlagård som närmaste mjölkgård?
Heléne Gunnarson har 200 kor på sin gård Snickerns i Tvååker utanför Varberg. Hon säger att Sveriges cirka 2 600 Arlabönder, från Skåne i söder till Jämtland i norr, är ryggraden i svensk mjölkproduktion. Korna bidrar till den biologiska mångfalden när de betar och bönderna håller landskapen öppna och landsbygden levande.
Dessutom skapas tusentals jobbtillfällen ute i landet.
Under helgen kan det serveras varm choklad till frukost. jasg tycker det är godast att värma mjölken med kakao och socker. Känns mest naturligt också. Ett bra lifehack är att lägga de torra ingredienserna i en burk och slå på en skvätt mjölk – sedan skaka kraftigt. På det sättet slipper jag klumpar i drycken.
Den röda kon på mjölkpaketet betyder att den är gjord av 100% svensk mjölk, den är färsk och naturligt god. Det enda som är tillsatt är D-vitamin som är bra för benstommen och eftersom det inte finns några tillsatser i naturen finns det heller inga andra tillsatser i det du köper från Arla.
Såhär kan vårt frukostbord se ut under helgerna. Jag fixar med youghurt i olika fina skålar och glas – sedan toppar jag med allas favoriter. Min favorit just nu är att blanda naturell yoghurt med keso och toppa med hjortronsylt, brynta mandlar och kokosflakes.
Det här var ett riktigt roligt samarbete tycker jag – älskar ju frukost och är en stor konsument av både ost och yoghurt.
Och barnen dricker mjölk varje dag. Hoppas du fick lite härlig inspiration till din egna frukost.
Men.. varför inte bara använda en visp? En burk och ett lock känns himla onödigt. Jag häller alltid i en skvätt mjölk i kastrullen och vispar ihop med socker och kakao medan det blir varmt innan jag fyller på med resten av mjölken. Brukar bli alldeles klumpfritt!
Livet hade varit bra fattigt utan ostmacka och kaffe med mjölk!
Jag älskar också frukostar! Önskar jag fick till det lika inbjudande som du! Så mycket trivsel och hemtrevnad i dina bilder!
Jättegott! Och väljer du de ekologiska alternativen sparar du 200 liter förorenat vatten per liter mjölk! Det är bra det!
Du lyckas verkligen fånga det vackra i de små vardagsstunderna. Tycker alla dina samarbeten känns genomtänkta, äkta och inspirerar.