Vi firar påsken i vår lilla franska by. Första dagen här låg jag nästan hela dagen i sängen med en bok eller så sov jag. Så trött!
Men det är väl så när semestern lägger sig över axlarna och man har noll prestation på agendan. Ingen renovering och ingen deadline. Visst är det jobb med i resväskan men jag tänker inte ta tag i det än. Skönt att få sänka axlarna lite.

Vårt wi-fi är nere. De har klippt ner alla ledningar som hängt mellan husen och grävt ner dem. Något har definitivt gått fel med vårt fiber så nu snurrar vi runt i vårt franska hem med minimal skärmtid. Brädspel, böcker, matlagning och promenader fyller dagarna.

Välbehövligt och frustrerande på samma gång. Jag vill ligga och glo på serier eller dokumentärer. Det mest avslappnande som finns. Just nu sitter jag i mitt kök och knappar på tangenterna medan min familj är iväg och spanar efter belysning till terassen. Solen skiner in genom fönstret, min hund sover vid mina fötter och grannarnas franska sorl hörs genom den öppna köksdörren.

Idag åkte vi till matmarknaden i grannbyn för att köpa middagens råvaror, äta några ostron på det lilla torget och köpa ett stort fång blommor. Jag föll för dyra liljor och kom hem med ett stort fång att sätta i vas. Nu har jag burit runt dem överallt men det är helt enkelt inte fint med snittblommor här. Blev bara fel.  Så jag gick ut och klippte av en stor blommande gren i trädgården istället. Det vilda är oftast det vackraste. Inte sant?

Boris är med. Det är första gången för honom i huset och han har gjort sig hemmastadd. Det är mysigt att ha honom här.

Om nätterna lägger han sig på bäddtäcket som ligger på golvet vid fotänden.

Jag har längtat efter att hänga med barnen utan yttre distraktioner. De är stora nu och de här dagarna tillsammans är viktiga i den här åldern då det är lätt att tappa bort sig själv. Våra barn är 25, 18 och 14 år, tre pojkar.
När jag var sexton så flyttade jag in hos min kille och lämnade skolan – därefter var det bara utför under flera år för mig. Det finns inga garantier för någonting i livet. Men något av det bästa man kan ge varandra är tid tillsammans. Middagar, samtal, spelkvällar och äventyr. Ikväll ska vi spela Ticket to Ride och laga pasta med salvia ihop.

Hoppas ni har en skön påsk och fyller den med god mat, vila och människor som får er att må bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Ett litet hej från södra Frankrike