Gott Nytt År kära ni!

Nu när vi når slutet på 2021 så skulle jag vilja tacka er alla som hänger med mig här inne – Tack för att ni gör det möjligt för mig att klottra ner mina tankar och idéer i detta forum dag efter dag, år efter år.
Era klokheter, er omtänksamhet och era reflektioner tar jag aldrig för givet och jag blir sannerligen lite smartare varje dag efter att få ta del av era tankar.

Nu går jag in i 2022 full av förväntan och förhoppningar inför att det jag skapat under 2021 ska tas emot väl. Boken kommer lanseras precis i vårkanten då det kliar som mest i de gröna fingrarna och kollektionen jag skapat för KLco är ta mig tusan helt magisk om jag ödmjukt får skryta lite om den Är så stolt!

2021 är året då jag gjorde allt och sedan ramlade ihop i en liten pöl och snyftande insåg att det absolut inte går – det går inte göra allt och det blir inte ens kul då. Man missar hela poängen liksom!

Faktum är att jag kan göra allt det här – nemas problemas.
Men om man trycker in ett bokprojekt som ska dokumentera längs vägen, skriver alla texter och tar alla bilder själv så kan det bli svettigt.

För att inte tala om den stora vågen av prestationsångest som så ofta slog omkull mig under året – phu! Självhatet som pyrde inom var utmattande och jag kunde inte värja mig.
Men kors vad det gjorde mig ödmjuk samt öppen för andras hjälp och kompetens. Kan inte nog tacka min fina personal på KLco och teamet bokförlaget satt ihop. Det är en handfull människor som bar mig under 2021 och för det är jag evigt tacksam. Ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv; varje människa är ett stycke av fastlandet, en del av det hela. (John Donne)

Men nu är jag i mål och förhoppningvis kan jag njuta lite mer av allt det där härliga jag skapat under året  – och bloggen ska blomstra, tro inget annat. Det är ett av mina största mål.

På önskelistan:
Jag vill dyka efter tång, hitta på skoj grejer i trädgården, vågsurfa mer i viken, ge mig ut på långa cykelturer med ett tält i ryggsäcken, meditera varje dag, lära mig centrera på drejskivan och kavla ut min egen köksservis i leran från Gotland, jag vill bygga den där bänken i det franska köket, springa långt i skogen, bada varje dag i havet och laga fantastisk mat vid strandkanten.

Har ni några förväntningar eller förhoppningar inför det nya året?

Jag firar in det nya året med min familj uppe i fjällstugen. Här är det vackert vintervitt och alldeles lugnt. Som att hela livet stoppades in i ett mjukt vitt fluffigt täcke. Jag blev sjuk i början av veckan så jag har inte tagit del av varken skidåkning eller bastubad. Så trist. Men jag har testat mig och det är inte Covid i alla fall – jag glor på serier, läser böcker och bälgar i mig varmt citronvatten med mängder av ingefära.

Kommentarer till “Ett stort Tack & Ett Gott Nytt År!

  1. Hej.
    Jo, jag har förväntningar på året som kommer. Brukar ha det inför varje år. MEN så glömmer jag bort mig, och ramlar ofta tillbaka i de gamla hjulspåren. Hur gör du för att hålla dina förväntningar/ambitioner kvar i sinnet? Så att de blir genomförda.
    Sätter du lappar på kylskåpet?

    Tack för dina fina bilder, och dina fina texter.

Kommentarer stängda