“Det är inte så smart att bromsa sig genom en kris – kom igen, detta har du gjort förr!”
Min man tittar på mig och får det att låta hur lätt som helst när jag beklagar mig över att jag återigen har gjort en oerhört stor satsning i mitt företagande precis då samhället går in i en kris och konsumentbeteendet förmodligen kommer förändra sig rejält. Inflation och sinnessjuka elpriser. gud hjälpe mig. Oss alla.
Sist var våren 2020 då pandemin var ett faktum och jag lanserade KLco där på försommaren mitt under restriktioner och rädslor.

Nu är det åter igen dags för mig att utveckla något nytt jag har varit sugen på under en längre tid. Tanken med Klco är att det ska vara som en livstilsbutik som erbjuder utvalda produkter till hemmet och hela livet. Konst, litteratur, inredning, kläder, te och mycket mer.
Nu bygger vi upp inspirerande inredningsmiljöer där det även finns möjlighet att beställa möblerna vi inrett med till sitt egna hem. Detta i kombination med våra vackra linnekläder blir en riktigt bra tror jag. Drömmen är att jag ska kunna ha en liten vinkyl och kunna erbjuda ett glas naturvin och några fina oliver så folk kan slå sig ner en stund när de ändå är här men jag tror inte det funkar i praktiken. Inte just nu.
Kanske någon gång i framtiden då hamnen är färdigbyggd och området jag jobbar i är mer likt Kødbyen i Köpenhamn….? Lite mer mat och häng blandat med butiker. Då ska jag ha ostron också. Så mysigt – tre ostron och ett glas kallt när man svänger förbi.
Nu svävade jag visst iväg, sorry. Tillbaka till vad det faktiskt är vi skapar här i den nya lokalen.

Jag har tillbringat två heldagar med att måla golvet och flytta möbler och lådor från hörn till hörn. När vår allt i allo Robert kom förbi dagen efter trodde han inte det var sant – hade jag gjort allt det själv mellan passen? Shit alltså, alltid roligt att imponera på män tycker jag, hahahaha!
Har väl flow just nu antar jag – jobbar mycket med fullt fokus på det och slappar med familj i mellanrummen. Min källare är alltså fortfarande inte städad och keramikateljén står orörd. Mina vänner ser inte röken av mig.

En sak i taget. Vi bygger ju företag här borta, skapar arbetstillfällen och bidrar till utvecklingen i vår kommun. Det är viktiga grejer!
Men snart ska jag också checka ut och ta igen mig. Har en Norge trip på gång, heldygn med mellanbror i Göteborg och har även bokat Frankrike med vänner. Så mysigt!

Ses snart igen så ska jag ge er en uppdatering härifrån steg för steg.

Kommentarer till “Expandering – man bromsar sig inte genom en kris…

 1. Låter som ett jättebra koncept med ett glas vin och ostron när man tittar på kläder/möbler mm😊

  Tänkte passa på att skriva att jag önskat mig er linneklänning och fick den nu på min 40 års dag. Den är helt fantastisk, jag älskar den!!😃

 2. Det är nånstans ändå det som är hela härligheten med att starta och driva nya projekt. Drömma, tänka, fundera, bolla idéer, skissa upplägg, undersöka praktiska möjligheter, backa några steg tillbaka och kanske ta en annan vinkel, komma på en snilleblixt! Kämpa med bakslag, lyckas i ett hörn som får jämna ut sig med ett annat mindre lyckat…
  Ett sätt att leva som jag tycker är (mer varit för min del..) enormt inspirerande och omöjligt att vara utan när man väl gett sig in i det.
  Önskar dig varmt lycka till i nya satsningar och med alla de ben du har att stå på (bildligt då alltså 😁)
  är jag övertygad om du kommer att lyckas i det stora hela.

 3. Superbra att du också prioriterar dig och bokar in sådant som är välgörande för dig; även om flow är underbart så “tasmas det av” (som vi säger här = bedarrar) så då är det bra att ha roliga saker framför sig. Du är nog otroligt kreativ och det är ett sant nöje att få vara med på resan, på ett hörn..

Kommentarer stängda