Denna vecka åkte Igor och jag och hämtade tre hönor. Det var en ren impulsiv handling då jag på morgonen gick runt i trädgården och kände att det vore perfekt att ha några hönor denna sommar. Vi ska ju bara vara hemma, barnen skulle tycka det var ett kul projekt och visst hade det också blivit gulligt. Och ägg – massa goda ägg att steka pankisar av. Visst kan man röja ut det där förrådet och bygga upp lite hyllor och pinnar att sitta på…
“Jag älskar det här med dig mamma! Du vill göra något och så bara Du gör det – rakt av!” ropar Igor,  drar på sig brallor fort och kastar i sig morgonflingorna.
Klipp till en timme efter då vi sitter i bilen på väg att hämta hönor. Då hjärtat sjunker och jag inser att “nu gjorde jag det igen” – jag tänkte kanske inte färdigt … Hur ska det gå med Boris liksom…?

Phu. Så skyndsam från tanke till handling. Ibland blir det tokigt men oftast blir det ganska bra. Och jag får väldigt mycket gjort då jag är snabb på att ta beslut efter min magkänsla.

Så nu bor Aska, Petra och Juni hos oss. Det går jättebra på alla sätt och det funkar fint med Boris också. Ska berätta mer i ett annat inlägg men vill först tipsa om vår livesändning imorgon torsdag kl.12.00 his @hannawendelbo – vi ska prata om hönsen och om att måla ägg.

Här kommer fem snabba om mig.

1.Jag hoppar in i fel bilar. Helt plötsligt är jag på väg in i förarsätet på en bil med fel man och barn. Detta har hänt flera gånger – försöker även låsa upp andras bilar och står och rycker i handtaget. Har tydligen otroligt svårt att se vad det är för märke på bilar och går mest på färg och form.

2.Jag är bra på att ha skoj och komma på roliga idéer som förgyller vardagen.

3.Jag har namndyslexi. Jag glömmer namn på både människor och växter. Sjukt irriterande och jobbigt eftersom det händer ofta då jag ska presentera människor för varandra. Någon sa att det var afasi – närmre  Verbal Amnesi – då man glömmer bort ord. Jag säger till exempel ofta skärp när jag menar koppel för jag har glömt bort vad det heter i stunden. Alltså jag vet ju att det heter koppel såklart – jag är ju inte dum. Men det får mig att känna mig korkad – jag försöker dölja detta i sociala sammanhang och har hittat verktyg och vissa avledande sätt att agera på för att inte “avslöja” mig.

4.Jag ställer orimligt höga krav på mig själv men har ändå ofta åsikten “äsch, det är väl inte så noga”. Borde kalla mig själv  “miss motsägelsefull”

5.Miss Li sjunger om mig i sin senaste låt förresten:
Ja, jag vet att jag är mycket
Det är knappt så jag orkar vara mig själv
Åh-åh, har gjort en lista så du vet
Ett, är vaken varje natt
Och två, jag dricker varje slatt
Och tre, jag kan va helt besatt
Och fyra, gå till arg från skratt
På fem, jag kompromissar knappt
Så sex, spring hem det snabbt
Kan lista mera för jag är komplicerad

Ha nu en fin dag i solen.

Kommentarer till “Fem snabba om mig

  1. Jag tycker så mycket om dig Kristin! Nu har jag ju aldrig träffat dig, men genom bloggen får jag ändå lite uppfattning om dig och jag tänker mig att du bland annat är en genuin, skörstark, ärlig, förlåtande, tillåtande, bjussig och kreativ person. Och tack för ordet ”verbal amnesi”, jag kan så känna igen mig i det! Eller att jag liksom väljer mellan flera uttryck men det blir ett dåligt virrvarr av det. Tror i stressade situationer blir det värre, som allt annat. Tack för att du finns! Kramar

Kommentarer stängda