Detta är ett annonssamarbete tillsammans med FGL Store och Scorett

Så glad att äntligen kunna dela att vi på FGL Store har teamat ihop oss med Scorett för att ännu bredare kunna belysa ett ämne som ligger oss nära våra hjärtan.
Nämligen projektet Sisterhood där vi uppmärksammar mäns våld mot kvinnor och barn i samhället.

På Internationella kvinnodagen lanserade vi vår kollektion Sisterhood, t-shirts där en del av intäkterna går till Kvinnojouren i Varberg och vi beslutade oss också för att dela viktig information och kunskap i våra digitala kanaler där vi når ut till tusentals människor varje dag.

Tusentals kvinnor och barn söker skydd på landets kvinnojourer varje år. Varje dag begås runt 100 våldtäkter. Vart tionde barn tvingas uppleva pappas våld mot mamma. Över hela världen är mäns våld ett hinder för kvinnor och barns mänskliga rättigheter.

Alla har rätt att känna sig fria – utan rädsla. Överallt – men framförallt i sitt eget hem.

Både Scorett och FGL Store är företag som verksamma i Varberg .  Vi har lärt känna dem väl den senaste tiden och är fulla av beundran över deras  hållbarhetsarbete. De strävar precis som oss efter en hållbar utveckling, som värnar om människa och miljö. De lägger stor vikt vid att utbilda deras personal i hållbarhetsfrågor och kikar man närmre på deras CSR-arbete vill man ställa sig upp och applådera.

Scorettgruppen samarbetar med Human Bridge, vilket innebär att de samlar in och skänker alla skor som ej går att sälja till ca 25 länder (främst Afrika, Östeuropa och Mellanöstern). Deras bidrag skänks direkt till biståndsinsatser eller genererar i intäkter till olika biståndsprojekt.
De har även startat en insamling av kunders begagnade skor i butik, för att utöka återanvändning och minska avfallet av skor. Så klokt och bra!

Och nu vill de också hjälpa oss att nå ut med vårt viktiga projekt #sisterhoodbyfgl i sina digitala kanaler och i sina butiker. Vi är så otroligt glada och stolta över detta.
Miranda och jag tog oss till Subbe Fyr för att fota bildmaterial som ska användas i spridningen av kampanjen denna sommar.  Det var en  ljummen försommarkväll och solen var sakta på väg ner över havet. Vi hade plockat med oss en ordentlig bukett syrenkvistar som passade de här skorna fantastiskt i färgerna. Som små karameller på fötterna minst sagt.

Så roligt att få göra en kampanj på detta sätt och matcha ihop våra kläder med deras skor. Vi gillade dessa blå enormt mycket.

När skor får en lite högre klack så blir jag ett huvud längre än alla andra och så är jag inte så himla bra på att gå i höga klackar heller…

Detta är en alldeles lagom höjd för mig.

Då vi lanserade Sisterhood så fick Kvinnojouren i Varberg åtta stycken nya volontärer på en vecka. Jag har fått mängder av mail och kommentarer om hur viktigt bra det är att vi uppmärksammar ämnet, gör det mindre tabubelagt och delar med oss av information som breddar kunskap. För alla vill hjälpa men det är inte många som vet hur.

Vi gjorde en lista med lite värdefull kunskap om vad man kan göra för att stötta. Lär mer om den här.

Vi säger det igen – Man kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Hur många dopp har du tagit i år förresten?
& sommarlovet har inte ens börjat än…

Dessa skor blev mina absoluta favoriter och jag har använt dem jättemycket. Fast nu när det har varit så himla varmt har jag dock inte gått en meter utan att vara barfota eller i de här.

Kampanjen kommer visas i alla Scorett-butiker, på hemsida och i deras andra digitala kanaler. Du kommer också få ta del av detta hos FGL, Mirandarebecca och hos mig.

Du som köper en påse i någon av Scoretts butiker under Juli månad bidrar också – Scorettgruppen kommer skänka pengarna för påsförsäljningen i alla butiker till projekt inom Sisterhoods ändamål.

Ju fler människor vi når ut till, desto fler människor får hjälp. Och är du en av de som är utsatta kanske vi ger dig styrka att vända ryggen och gå. Ringa Kvinnojouren eller knacka på hos grannen och be om hjälp.

Tillsammans gör vi skillnad för en tryggare och bättre värld att leva i.

Läs mer hos Scorett, FGL &  Mirandarebecca.

Kommentarer till “FGL + Scorett + Sisterhood = Sant

  1. Hej! Jag förstår att du säkert har annat att stå i, men jag undrar och ställer därför min fråga igen:

    Jag undrar hur era kläder är i storlek? Försökte kolla på FGL:s hemsida, men hittade inget? Finns det info om mått för de olika storlekarna? Jag är just nu främst intresserad av era T-shirts.

  2. Älskar det ni gör! och den sista bilden på er när ni sitter på klippan med ryggen mot oss, åh min skapare va fin den är!!!

Kommentarer stängda