Jag önskar mig en hel rabatt med fingerborgsblommor. Eller “Madams tofflor” och Digitalis purpurea som denna vackra blomma också kallas.

Har dock aldrig satt några då jag hört att de är så himla giftiga. 2 till 3 blad är en dödlig dos för en vuxen och sådana blommor vill man ju inte ha bland småbarn. Har dock aldrig hört om någon unge som råkat illa ut.
Nu är min minsta åtta så det kanske är dags för lite ståtliga fingerborsgblommor i trädgården.
(lånad bild här)

Har faktiskt lite fint förpackade frön här hemma som jag kan pilla ner i jorden.

Idag har jag gjort allt och varit samlad och glad hela vägen. Vilken lycka.
Jag hann aldrig ta något dopp dock. Men jag hann tvätta håret, jobba som tusan och sedan hänga med Igor i trädgårgården.

Tagetes och petunior hade farmor Mildred också.

Boris jagar sin egen svans. Vi är lättroade bägge två..hahahaha.
Hoppas du också haft en fin dag.

Klänningen fann jag hos & Other Stories i Malmö förresten. Älskar den!!!

Kika in imorgon för då har vi spännande saker på gång. kram

 

 

Kommentarer till “Med Madams tofflor och i blå klänning

  1. På giftupplysningen anger de konsekvent att man inte behöver oroa sig. I Sverige ligger vi varje år på en stadig nolla av barn och husdjur som dör av förgiftning av växter. Troligen därför att giftiga växter smakar mycket illa och det krävs att man får i sig avsevärda mängder bladverk för att ens må illa. 2-3 blad låter väldigt lite, trovärdig källa? Varken katter, hundar eller barn är funtade så att de medvetet tvingar i sig stora mängder vidrig bladmassa utan anledning. Så plantera du fingerborgsblommor utan att oroa dig, de är så vackra och lättodlade. Mvh /Hanne

  2. Vet du – något av det första jag köpte till vår trädgård när jag började intressera mig för det gröna var just fingerborgsblommor. Det var på den tiden då jag köpte hem askar med perenner för terapi – tyckte att allt med trädgård var så svårt. När vi hade planterat dem läste jag om dem på nätet och fick upp gift – och panikade! I ett område med bara nyanlagt och inga gränser ville jag inte bli skyldig om någon katt – eller ännu värre barn – åt av blomman. Maken fick gå ut och gräva upp dem :). Sedan dess har jag inte gjort några nya försök. Det är ju en klassisk mormorsväxt som funnits länge – så säkerligen går det fint. Jag bär med mig min historia som ett rart minne!

  3. Hur är de med Boris? Han äter inte ” gräs ” så han tar fel o får i sig. Finns ju en hel del växter som är giftiga för våra fyrbenta vänner. 😞 lätt att de äter fel, o blir dåliga.

  4. De blommar ju dessutom inte förrän år 2 så då är han ju 9 eller kanske till och med 10. När jag, tidigare min mamma, kastat ut fröna lite på måfå så tar de sig inte förrän nästa sommar – därav 10.
    Är uppvuxen med dem i massor, så även mina tre barn och alla kusiner och ingen har ätit dem än peppar peppar😄

Kommentarer stängda