Idag har vi jobbat på med kommande kollektioner och verkligen slitit med att hålla fokus under många timmar.

Det är kämpigt men tillfredsställande att få struktur och beta av.

Michelle var också på FGL Store och jobbade med klienter online på sitt kontor och vi passade på att luncha ihop.

Men hur gott!!!! Stekt makrill, massa brynt smör och ett himmelskt gott mos med mängder av laktos i.
“Så värt” sa jag som annars utesluter ganska mycket laktos i mat då min mage inte mår så bra av det.

Fast det är aldrig värt. Sjuk kramp och uppsvälld och irriterad ballongmage i flera timmar. Kände mig helt seg i huvudet också av den mastiga måltiden och vi båda sa att vi borde gå och lägga oss en stund. Det jag stoppar i mig påverkar mig jättemycket.
Jag vet att det är känsligt att skriva om detta och att många förknippar mat med vikt och kroppshets.
Mitt enda mål är att må bra. punkt.

Fin i sommarklänning jag fann på 70% rea hos Moa på No30 i Varberg. Ibland har man världens tur ju!
Nu ska jag försöka måla mina nerbitna naglar inför morgondagens filminspelning och inte glömma att plocka fram plattången.
Ibland önskar man att man var en “Stockholms- influencer” som hade lite koll på att gå och göra naglarna regelbundet och ha numret till en bra make up-artist som kommer och räddar en…

Kommentarer till “Fokus och svullen mage

 1. Fast Stockholms influencer?? Lite onödigt kan jag tycka att göra den parallellen när man skriver om annars viktiga saker. Kom ihåg att även de ni kallar just så har sina mindre lyckliga sidor o dagar o kämpar på. Skippa raljerandet. Tror inte de skiljer sig de minsta mot övriga. Kanske skillnader på vissa svenska o i exvis storstäder ute i världen men lilla Sthlm, nej nej.Ha en fin kväll!

  1. Vad menar du med det?
   Jättemånga influencers jag följer Stockholmstrakten går och fixar naglar, make up och hår regelbundet i och med deras jobb. Det är inget konstigt med det och det hävdar jag inte heller utan det är du som tolkar in det. De flesta influencers bor i Stockholm och där är det mesta tillgängligt också. Ber om ursäkt om jag fick det att låta negativt men ville mest poängtera att jag var Lantis-influencer.

 2. Så mycket intressantare med en unik look som din än de superstylade som alla ser mer eller mindre likadana ut. Fortsätt vara du! Med vindstylat hår och nedbitna naglar om du känner för det!

  1. hahaha, efter all glass? Ibland äter jag valnötsglassen från Sia på kvällen. Magen växer upp som en ballong men attans vad den är gooood!!!!

  1. Det var snällt sagt! Jag är beredd att hålla med och hoppas kunden gör det också 😉 hahaha…

 3. Från en annan laktosintolerant – testa Lactrase tabletter från Apoteket. Jag tar 2st när jag äter nåt med laktos i och det minskar svullnad mm. Jag kan dock inte äta en hel glass eller dricka ett glas mjölk, det klarar inte tabletterna, men typ mat med mjölk/grädde i.

 4. Så värt det sa jag igår också när jag åt rostat bröd… inte så värt efteråt och idag…

  1. Så gör man ju då och då.
   Sjukt jobbigt att behöva avstå från sådant man gillar alltid. man får väga för och emot. kram

 5. Det här med laktos är intressant. Jag vill triggervarna för resten av min kommenterar, den som kämpar med ångest kring mat/vikt/restriktioner bör ej läsa den (restriktion är en väldigt vanlig inkörsport till ätstörningar och är man redan drabbad kan tex övergång till vegankost förvärra mående psykiskt och fysiskt väldigt snabbt. En omställning av kost/diet oavsett angett skäl är även ett av de vanligaste tecknen på att en människa drabbats. Så föräldrar: sök kunskap även utanför magasinen när ni förhåller er till era barns val av tex vegankost. Är själv vegan för djurens skull och min mage, så skriver denna fotnot enbart av omtanke).

  Så här:

  Vad jag förstår så finns det lugnande medel från mamma ko till kalven i komjölk. Hoppas det forskas mer på det. Dels tycker jag det är väldigt sorgligt att man även på ekogårdar tar kalvarna nyfödda (max några dar gamla) från sina mammor för alltid (så funkar all mjölkproduktion, lidandet vid separationen är väldokumenterat och till och med på lantbruksuniversitetet finns forskare som anser att det är oetiskt). Men också, om man får fokusera på människor, och det får man:

  Så… alltså vissa mjölkprodukter har ju visats vara beroendeframkallande i forskning. Kanske inte så konstigt, då det vi dricker och äter är något som är avsett att lugna en liten kalv. Kanske heller inte så konstigt att många mår dåligt. Jag vet att i USA där de ligger lite före oss med att anpassa kost till tex adhd så förespråkas jämnt blodsocker, ingen laktos, inget socker, inget vitt mjöl/gluten och jag funderar på att det även liknar antiinflammatorisk kost.

  Viktigt att inte stänga in sig själv eller andra i hörn där restriktioner snabbt kan leda till tvång. Menar allmänt. Men också viktigt att vi får dela erfarenheter av vad som får oss att må bra förstås. Jag har förstått att både du och din företagspartner har massor av kreativ energi och kanske lätt att rusa in i energi. Det som har hjälpt mig supermycket med min adhd är just att låta animalier vara överlag (men inte på det viset att jag skippar mat om det är krångligt att få tag i annat alternativ), att motionera varje dag (promenad 30 min morgon och efter jobbet räcker för att se skillnad) och att äta fler och mindre mål. Just för att den naturliga balansen inte finns där.

  Men vill bara påminna också andra läsare, om nån orkat ända ner hit om att det som funkar bra för en ibs/stress-mage och för att balansera en hjärna och kropp som kan speeds, inte nödvändigtvis är rätt för just er. Därför så bra med inlägg som beskriver varför man gör ett val. Som det här. Men vi är alla ansvariga för varandra också och måste minnas att restriktioner (behöver ej vara/se ut som bantning) är bevisat som risk för barn och unga. Det är bara därför som vi är många som vill nyansera den nyttiga trenden. Den har extremt onyttiga baksidor som vi behöver balansera med och minnas. Bara så.

  1. Hallå! En kvinna, tjej 😜 på 41! Anorexi o ätstörning sedan 13. Triggas? Nja! Lär mig mer och mer ( el nooooot) vad Minmage gillar. Kokta o stekta grönsaker som ersättning till kött/kyckling, går fetbort, som ungdomarna säger. Svullen mage o gaser som man inte får ut på grund av var man befinner sig på dagarna…, jobbet! Alltid förstoppad, beroende av microlax vilket i sig Antagligen medför olag o orytm. Stressigt jobb, korta lunchraster o ett stressigt tänk, gör ju inte saken bättre. Rasade 3 kg på ett par veckor då jag uteslöt kött o kyckling, blev trött o svullen… nix jag behöver nog lite kött🙄 nu behöver jag gå upp de där kg igen, men triggen finns där o det ör väldigt svårt att okeja 3 kg upp…ge mig styrka!!!! Att skita i kropp, vikt, träning o skit, allt meningslöst o annan bullshit. Jag vill Kunna SLAPPNA av o njuta av min kropp, känsla o familjeliv. 🌺 Kristina! Du ger mig kraft! O lycka!

   1. Hej på dig,
    Man får hitta sitt eget “recept” för välbefinnande. Heja dig som kämpar på. Slappna av så mycket du bara kan och njut av livet. kram

Kommentarer stängda