Följ med mig ut på en morgontur i trädgården och se vad som händer 1 maj.

Varje morgon tar jag med mig kaffekoppen ut hit och snurrar runt några varv. I växthuset står såbäddar i rader – en del är har tagit sig fint och en del har precis tittat upp ur jorden. Sår lite i omgångar och har börjat ställa ut några plantor för avhärdning innan de ska ner i rabatterna.

Snart så ska allt detta ut i trädgården och så får tomat- och chilliplantorna  ta den här platsen istället.

Min granne Bengt och jag brukar stå här och och prata om trädgårdarna över muren som skiljer dem åt. Av honom brukar jag få de finaste tomat – och chiliplantorna så jag har inte odlat i år. Av mig får han kardemummabullar eller rosenskäror.

Det är mysigt att bära med sig middagen ut på en bricka över gräsmattan och slå sig ner här. Vi har en kamin som jag ofta får frågor om – det är en gasoltub i och den värmer jättebra. Minns inte vart vi köpt den men man kan ju googla tänker jag om man är intresserad av en egen.

Massa filtar och ljuslyktor då det skymmer är mysigt att ha.

Utanför ser det ut så här. Boris har fått en fin vattenskål i porslin med blå blommor på.

Och nu har duschen kommit upp. Här ska jag städa idag och göra fint. Kanske hänga upp en hängmatta också. Knopplist för handukkar och morgonrockar behöver jag i alla fall.

Att pionbuskarena redan fått knoppar känns ju väldigt tidigt förstås.

Och att rabarbern har gått i blom… Måtte det inte bli en lika torr sommar som förra året.

Idag försökte jag hänga upp hängmattan under detta blommande körsbär men insåg att jag måste nog tvätta den först. Typiskt mig att hänga in smutsiga saker. Gör samma grej med julgransbelsyning – tappar tålamodet och bara lägger in allt i en hög i källaren och så är det kaos när man ska använda det året efter igen.

Det är bra om min man är med vid dessa tillfällen för han fixar allt väldigt noggrant och i ordning. Det negativa är att det alltid tar sån tid när han gör saker – väldigt stressande, haha!

Vi kompletterar varandra bra – för hade inte jag gjort allt så fort så hade det ju inte hänt så mycket.

Så här ser det ut från andra sidan trädgården. Längtar tills allt står i blom såklart men tycker det är rätt mysigt att spana runt när allt ligger i sin linda och i startgroparna också. Så spännande tid framför oss nu.

Mina plantor genom växthusfönstret. Att ha en rejäl arbetsbänk är verkligen en varm rekommendation om du planerar växthus. Vårt är 23 kvadratmeter och här finner du ett inlägg om när vi byggde det.

Den här rabatten är ny för i år. En mängd fina små vita blomblad ligger som singel över allt.

Boris är min ständiga följeslagare i trädgården. Han vill hellre kasta bollar än att så blommor. Försöker att göra lite både och så det blir rättvis.

Bastun används regelbundet nu och det är verkligen en bra tillgång i trädgården.

Innan jag gick in igen så plockade jag denna bukett och satte den utanför på bänken. Så fint med körsbärsblom!
Hoppas du har en fin 1 maj.

Kommentarer till “Följ med på en tur runt i trädgården

  1. Helt underbar trädgård ni har! Letar själv utedusch i koppar till vår trädgård, var hittade du er? Tack för en bra och inspirerande blogg 😊

  2. din have ser så fint ud og du har styr på mange ting i din have

  3. Det är så vackert! Älskar det som är just nu, när det precis bara börjat. Lyllo er som har en sån trädgård.

  4. Så vackert! Blir helt tagen av din trädgård. Önskar mig en egen en vacker dag! Ha en fortsatt fin kväll! 💕🌹

Kommentarer stängda