Vad har du för förväntningar inför semestern? Är de rimliga och genomförbara?

Kanske hade jag en plan om att yoga minst två gånger om dagen och löpträna varannan dag på ledigheten här nere. Jag har inte gjort något av det och nu är vi inne på de sista dagarna på semestern…
Varför gör man så? Sätter upp orimliga krav på sig själv ? Precis som det går att springa om morgonen när det är över 30 grader varmt redan vid 08. Eller att jag ska rulla ut yogamattan under eftermiddagen när kroppen bara vill lägga sig raklång på sängen och sova istället.
Det är så dumt tycker jag. Nu går jag istället runt och är lite besviken på mig själv som inte unnade min kropp lite mer fysisk aktivitet – stackars lilla rygg och nacke hade verkligen behövt lite kärlek efter denna vår. Istället fick jag en jäkla “kyss” i nacken då jag blev påkörd av adrenalinstinn fransos på gokartbanan igår. Herregud!

När jag tänker efter så sätter jag allt som oftast för höga krav på mig själv – både i arbete och vardag. Det är skit faktiskt för jag går alltid runt och känner mig lite dålig. Men ibland  hjälper det mig i och för sig –  jag anstränger mig extra och då blir resultatet väldigt bra. Synd att jag aldrig applicerar detta på träning, här finner jag alltid ursäkter till att slippa.

Nu gör jag en pakt med mig själv för resten av sommaren. Inga orimliga krav på träning tack. Öva självkärlek här nu istället – tänk lite “Underbara Clara”, hon har alltid en sund inställning till träning.
Sommaren ska innehålla så mycket. Sociala tillställningar, familjeliv, vila, trädgård, sommarlovslediga barn och utflykter. Jag har ju dessutom högsäsong hos KLco och en hel del arbete så att höja kraven för träning är absolut inte rimligt. Chill nu.
Allt blir bra.

Sänk kraven och njut av sommaren. En påminnelse till både mig och dig.

 

Kommentarer till “Förväntningar inför semestern

  1. Ja ta det chill. Det blir bra. Vila, familj och god mat är också viktigt. Kram 🥰

Kommentarer stängda