Om morgnarna väcks jag av svalorna. Fast nu börjar jag tro att de är  tornseglare.
De börjar sjunga högt tillsammans vid gryning och stämmer upp i en lång melodi efter nattens stillhet. Jag är alltid först upp ur sängen, går med bara fötter över kakelplattorna och drar min svala kimono över axlarna innan jag tar trappan ner mot köket för att brygga dagens första kopp. Här vilar morgonsolen över golvet då jag gnuggar sömnen ur ögonen och väntar på att kaffet ska bli klart.

Läst:
Tornseglare kallades tidigare för tornsvala, men det är ingen svala utan den tillhör familjen seglare. Det är en nästan genomgående mörk fågel som tillbringar mycket tid i luften. Den har s.k. klängfot som inte duger till att sitta med. Den har smala, långa nymåneformade vingar när den seglar uppe i skyn.

Jag funderar över sommaren. Det är första sommaren det inte är pandemi sedan jag öppnade KLco – jag ska inte skriva en bok och jag har bra personal. Utsikterna ser mycket goda ut och jag har förhoppningar om att jag finner en fin balans mellan både trädgård, familjeliv, egna badstunder och arbete under sommarlovet.
Det första jag ska göra då jag kommer hem är att bygga stöd till dahliorna. Sedan ska jag röja bland all vallmo som breder ut sig. Antar att jag får klippa ner och rensa bort torrt och risigt nu efter den stora hettan som dragit in över södra Sverige. Längtar hem till trädgården faktiskt.

Vi har gjort en lista med barnen över sommarlovet – saker vi vill hitta på tillsammans. Jag och mellanbror ska åka till Göteborg och kolla på kläder, hela familjen ska åka rodel, sova i tält, vi ska fiska, laga mat på en klippa och mycket mera. Det är bara att kika på listan och börja bocka av – så har man koll på att man skapar härliga minnen ihop. Så lätt att barnen bara drar iväg på sitt och hänger med kompisar i den här åldern.

Kom på en sak till – En bra sak jag gärna tipsar om är att gå laget runt vid middagen och berätta vad man uppskattar mest med den som sitter till höger om sig. Det skapar fina samtal och alla blir mjuka i hjärtat.

Idag ska jag vara med och köra gokart. Jag brukar banga och sitta och titta på – tycker i ärlighetens namn inte det är så kul att köra runt fort och att andra kör in i mig. Mest obehagligt faktiskt. Men jag har märkt att barnen skiner upp när jag deltar så det är lätt värt det. Senare i veckan bir det parkour och zipline. Jösses! Inne i en grotta.
Har börjat få grova katastroftankar om att grottan ska rasa in om man håller på och klättrar där inne på väggarna – snacka om ångest att bli instängd där.
Nä, nu ska jag  dra av mig kimono och gå i bergen med min hund innan frukost.

Kommentarer till “Morgonfunderingar till kaffet i sängen

 1. Hej Kristin

  I hvilken by i Languedoc har du hus?

  Findes der bed & breakfast i din by eller kan du anbefale andre byer i nærheden med bra ved & breakfast/chambre d’hôtes?

  Jeg er meget interesseret i steder med bra mat- og antikmarkeder.

  Håber at høre fra dig.

  Venlig hilsen
  Jette

Kommentarer stängda