Vår semester börjar gå åt sitt slut och jag reflekterar över dagarna här nere. Jag skulle i ärlighetens namn inte kunna önska mig mer – vila och tid ensam med min familj var precis vad jag behövde. Vi har kryddat med äventyr, god mat och väldigt många bad.
Finaste minnet är då jag och lillebror låg här i dagbädden på terassen en sen kväll, stjärnklar himmel som tak och mjuka samtal som landade inom – ville aldrig att stunden skulle ta slut. På samma plats hade vi många långa frukostar men under dagarna var här alldeles för varmt – då drog vi oss ner mot någon av våra favoritstränder och åt musslor på restaurangerna nere i Marselliane.

Vi har inte gjort så mycket i vårt lilla franska hus vid denna resa – fullt fokus på bara semester. Men äntligen snubblade vi över ett bord till terassen på en av vintagebutikerna i Pezenas och det skapade en helt annan atmosfär här uppe och nu är det mycket smidigare att samlas runt middagen utomhus.

Ja, titta så fint det blev. Det har några år på nacken – helt klart. Jag har också passat på att binda upp mitt vildvin och vinrankan – får se om det är en grönskande oas jag återvänder till efter sommaren.

En av semesterdagarnas mysigaste stunder är den lilla promenaden ner i gränden om morgonen och till bageriet. Två croissanter och två pain au chocolat. Sedan dukar jag upp med godsaker jag köpt i den mysiga marmeladbutiken vid torget – melon, must, gigantiska tomater, ost och aprikoser. Brickan bärs upp till terassen och barnen väcks. Mys!
Kommer sakna dessa långsamma morgnar men är säker på att vi finner fina sommarrutiner hemma i Varberg resten av lovet också.

Här skulle jag gärna ha ett stort vitrinskåp att fylla med kristallglas, antika linneservetter och vackra tallrikar. Den gamla byrån lämnade förra ägaren och den fungerar bra så länge.

Köket börjar bli klart. Fläkten är på plats och kaklet gör sig riktigt bra – vi kaklade ju in den gamla bänkskivan och tog ner överskåpen, gav väggar och tak lite ny färg och la microcement på golvet: Vi blev inte helt nöjda med golvet men så kan det gå när man inte är på plats då hantverkarna jobbar…
På bjälken i taket har jag hängt upp korgar jag köpt på marknader och kommer fylla på med torkade buketter.

I vårt sovrum flyttar jag runt en del på väggarna, testar mig fram. Det är så jag brukar funka tills jag trivs med kompositioner och kulörer.

Sovrummet är ett trivsamt rum – under dessa veckor har jag ofta lagt mig på sängen för en tupplur och faktum är ju också att hela min bok är skriven i denna säng under oktober månad 2021.

Ja, det var den lilla rundturen från vår plats här nere. Hoppas ni har fina sommardagar.
Vad hittar ni på? Har ni semester eller jobbar ni fortfarande?
Så kul när jag får en liten hälsning från er.
Kram Kristin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Rundtur i vårt franska hus

 1. Fick sparken, idag är den första lediga dagen. kommer att ha en lång, dock ofrivillig semester, innan jag hittar ett jobb igen…
  men inlägget här fick mig att längta till Frankrike och att spendera en tid i en mysig fransk by 🙂 kanske jag åker ner….

 2. Är föräldraledig så semester mest hela tiden eller inte alls 😊 önskar mig också ett litet hus i Frankrike eller allra helst Italien, tack för alla inspiration! ❤️

 3. Älskar ert fina hus! ☀️

  Jag ska jobba hela sommaren, blir så när man annars studerar, aldrig semester helt enkelt🙈
  Men ska knipa åt mig så många bad-och soltimmar det går ändå, med barn och med sambo och förhoppningsvis med bara mig själv också 🙏

 4. Så fint inrett.Huset har fått liv igen.
  Takterrassen är magisk.Vyn över landskapet.Huset med sina vackra fönsterluckor.
  Nu vill jag också ha ett hus i Frankrike,
  gå på marknader o leta fynd o fylla huset med…
  Verkligheten är en annan.
  Drömma kan man.
  Jag har en lägenhet i FR dock inget utrymme föratt fynda,den är som en skokartong 😉med brutal havsutsikt.🏖
  Varför är man aldrig nöjd?

 5. Ljuvligt ljuvligt ljuvligt! Semester i några veckor och varvar stan med landet. Kompromissa med tonårsdöttrarna, annars hade jag njutit mycket mer på vårt Lavendelbo ❤️.

 6. Hej,
  Tack för rundturen, så fint Du har gjort till Er! Jag väntar på en godvän som fixat lite sy-saker till mig, jag är dålig på det. För att inte säga urusel! Vi tar sen lite vin och goda tillbehör på min balkong.
  Ha det jätte fint😀
  Elna

 7. Åh vilken underbar plats du/ni har skapat! Takterassen ser ju helt magiskt fin ut!
  Här varvas långsamma lediga dagar, med jobb då och då. Första sommaren som egenföretagare …

 8. Åh nu längtar jag! Jag och mina 3 busar, 22, 20 och 17 år, samt hund, ska ner till Languedoc och passa en väninnas hus medans hon semestrar hemma i Sverige. 2 1/2 vecka med lata dagar fyllda med sol och bad, mat och dryck, böcker och samtal. Familjen ändå. <3

 9. Det ser så inbjudande och fint ut. Här har badat oss skrynkliga med minsta barnbarnet som snart blir 5. Det har varit smältbart. Och nu håller vi som bäst på att planera för vår bilresa till södra Frankrike i september då vi ska leta ett hus! Håll tummarna att vi hittar något som passar oss och plånboken.
  Har inte kommenterat tidigare men tycker mycket om ditt mjuka språk 🧡 Tack för allt du delar.