Idag har jag haft fredagskänsla i kroppen hela dagen och haft svårt att få jobb gjort. Fick packat en del varor, redigerat bilder och svarat på mail men sedan varit ute i trädgården så mycket om möjligt. Klippte av alla tulpaner och drog sedan upp lökarna. Visst kan jag stoppa ner dem i höst igen…?

Vi håller på och fotar oss igenom våra kläder på FGL denna vecka. Vi kämpar med kyla, vind och solens skuggor. Det är riktigt tungrott tycker jag eftersom jag är lite nere mentalt och slår på mig själv ganska mycket. Känner mig inte fin och har också stora problem med min redigering just nu – är helt lost och tycker allt blir fult. Jag kommer komma igenom svackan – men det är jobbigt att prestera när man är mitt i den.

Det är därför trädgårdslivet drar så mycket. Här kan jag vara och pilla i en evighet, barnen kan springa runt och leka och jag behöver inte förhålla mig till några som helst måsten eller prestationer.

“Otto! kan du ta en bild på mig fort?”

Vi har förresten släppt en ny vlog denna vecka.
Ligger efter lite med publiceringen – det har växt upp så mycket mer sedan vi filmade det här…
Så här blev resultatet:

Oj oj, vad plantor det blir. Har inte plats och får nog ge bort en del.

Det står urdruckna kaffekoppar i varje hörn i denna trädgård. Mysigt!

Och jag får också så fin hjälp. Idag sådde vi ännu mer rosenskära, basilika och tagetes. Hade liksom nya sorter jag ville testa. Igor har sått en hel låda full av spenat och Otto har sin låda morötter som växer lite för var dag.

En annan kul sak idag var att jag öppnade ett paket. En otroligt gullig tjej var inne och lämnade detta till mig då jag jobbade igår. Johanna Backman var en av deltagarna i vår kurs om socila medier och personliga varumärken – det glädjer mig så otroligt mycket att hon nu satsar på sin egen business. Från Varberg och allt – måste ju visa såklart för jag är galet impad.

Först och främst – galet snygg förpackning och ett äkthetsintyg med som gör det hela extra lyxigt. Fint kampanjmaterial som jag blev alldeles kär i – kanske också för att jag känner den gulliga modellen Frida. Hon är grym och jag hade ingen aning om att hon var en stjärna framför kameran – bara bakom!

Men alltså – kolla dessa örhängen!! Handgjorda i Italien med massa kärlek och tanke bakom. Lägg Lugot på minnet – har en känsla av att Johannas fina smycken kommer nå oanade höjder och bäras av grymt coola qvinns där ute.

Hon gav mig en trädgårdsbok hon fyndat på loppis också.
“Till när jag skulle skaffa hus…” sa hon och tyckte den passade  hemma hos mig just nu. Underbara illustrationer och bra förklaringar till både perenner och sommarblommor. Vilken skatt! Tusen tack!

Vilken fin tjej alltså. Önskar henne all lycka till med Lugot.

Imorgon är det fredag i alla fall. Pepp på den – jag börjar dagen hos min revisor för att gå igenom bokslutet för 2018.

Kommentarer till “Gåvor och trädgårdsliv

 1. Hei!
  Min mann og jeg driver og planlegger større drivhus ( växthus) her på Larkollen i Norge. Så ser vi at dere har en ovn i drivhuset! Har den ingen pipe?
  Er det smart?
  Vi skulle først ha 16 kvm, men da mannen min så ditt drivhus ble det oppgradert til 20 kvm med en gang 😀

  Ha en fin søndag!

 2. Håller med, min trädgård är också kravlös med enbart glädje och inspiration! Hoppas du känner dig bättre efter en stund i din egen trädgård! Blev väldigt nyfiken på boken, kan man få veta titeln?

 3. Du är bra nog precis som du är.
  Ibland dippar vi och då får det vara så en stund och så tar vi oss upp igen <3

  Du är fantastiskt modig och inspirerande Kristin!
  Många fredagskramar till dig

 4. Din redigering är fantastiskt och du är en väldigt fin människa, på utsidan och på insidan och det finns inget som kan ändra på det, så är det, hur du än känner. Kram

Kommentarer stängda