Vem gömmer sig här bakom?

Här har ni två personer som är stolta regnbågsambassadörer för @pridevarberg – ses vi 12.00 29/6? Då inviger Anna Linton och jag kärleksfesten i Societetsparken!

Vi tror på ett samhälle där människor är nyfikna, öppna, delar med sig och är mjuka mot varandra. Vi tror att nya idéer, drömmar, entreprenörskap och mod föds och växer i en sådan kultur. Drömmar som blir till verklighet och ger vår livsplats ännu mer energi och liv!

Varberg bubblar redan av kreativitet, musik och nytänkande och vi tycker att det är viktigt att vi skapar fler mötesplatser där vi firar och hyllar kreativiteten, kärleken och allt det där som inte riktigt syns men som känns.

Kittet mellan folket. Livet mellan husen. Kunskapen. Perspektiven. Empatin. Skratten.
Pride är ett fantastiskt initiativ som vi önskar lyfta till nya höjder genom att inspirera ännu fler människor att göra sin grej, sprida mer kärlek till sig själva och till varandra. För ett mjukare Varberg. För en mjukare värld. För ett mjukare liv.

Så smickrad och stolt över detta!

När vi ändå pratar om Ett Mjukare liv så passar jag på at dela med mig av kvällen då vi hade Ett Mjukare Varberg på Brukstorget.

“Tack för en gripande och viktig kväll! Jag är så tacksam för att ni drar igång ett sådant arrangemang så att jag kan få möjligheten att genom det här få mina barn att reflektera och fundera över svåra och viktiga livsfrågor. Fick så fina samtal med min tonårsdotter och hennes kompis efteråt. Tusen tusen tack! Och så modigt och viktigt Kristin! Blev berörd ända in i märgen! ” / besökare

Vi hade skapat ett upplevelserum medf mat, musik, samtal och aktivitet som spred sig mellan inne och ute på Brukstorget.

Pride och Ungdomsjouren hade varsitt bord utomhus  där och berättade om sina verksamheter – alla nyfikna ungdomar och vuxna tog del av deras klokskap.

Kön ringlade sig lång till maten som verket serverade.

Jag åt en vegetarisk nudelwook om jag inte minns fel. Hur god som helst!

Jag var så tacksam över alla ungdomar som dök upp. Det är här man kan göra skillnad på riktigt – att möta dem där de är och lyssna in.

Vi hade satt upp riktigt bra information på väggarna och det var många föräldrar som fick sig en ordentlig “aha-upplevelse” under denna kväll. Vi är så många som inte har en aning om vad ungdomarna möter i deras digitala värld. Vi ska inte förbjuda men vi bör skaffa oss verktyg för att förstå och därefter kunna föra respektfulla samtal med barn och ungdomar. Hjälpa dem navigera och

Ungdomsjouren sa  att de väldigt ofta får frågan om hur man ska prata med sina barn om porr, hur börjar man?
Nu finns det åldersanpassade tipsfilmer hos @porrfribarndom som är helt toppen om hur du pratar med dina barn om porr. Grymt tycker jag och tipsar alla jag känner.

Vi hade ett digert program under kvällen och hälsade alla välkomna in i lokalen vid sex. Ungefär 120 personer hade samlats här för att ta del av detta kostnadsfria event. Vi är såklart väldigt glada – men hade i ärlighetens namn önskat att det var fler vuxna som velat ta del av hur de kan hjälpa sina barn navigera i en digital värld och skaffa sig mer kunskap kring ungdomars verklighet i Varberg. Barn berättar inte allt hemma – även om man gärna vill tro att de gör det…

Först lyssnade vi på en intressant föreläsning från @ungarelationer –  Sveriges första nationella stödplattform för att motverka våld i ungas partnerrelationer.Organistationen har varit öppen i knappt fyra månader och gensvaret hos målgruppen unga har varit mycket stort. Vad berättar de om, vad är egentligen våld i ungas relationer och vad kan vi, utifrån deras erfarenheter, lära oss för att tillsammans förebygga, stötta och hjälpa?

Sedan sjöng Mollie Minott och inte ett öga var torrt. Vilken fantastisk röst!

Hon fick även upp vår andra artist Marcus från @landoftrees på scen och gjorde en duett till Shallow. OMG! Detta var otroligt mäktigt.

Det blev min tur att äntra scenen.

“Jag är här för att berätta om mina personliga erfarenheter kring unga relationer och våld. Jag har pratat mycket med mina vänner inför den här kvällen. Berättat om mina rädslor. Det skrämmer mig att dela med mig av det mörker jag levt under  i många år – jag är rädd att göra andra människor illa till mods. Att de vänder bort blicken, skruvar på sig, inte vill höra för att sanningen är för jobbig. Kanske inte tror på mig.

Men ju mer jag tänkt på det så förstår jag – jag måste prata om det som är jobbigt för att väcka starka känslor. Det måste göra lite ont i magen och hjärtat måste pumpa lite fortare för att man ska vilja engagera sig och kunna ta in. Och det är inte förrän då vi kan skapa förändring, rucka på normer, hjälpa varandra och skapa en tryggare plats för oss alla….”

Jag läste även några meningar ur min dagbok –
“Han älskar mig – jag måste bara bli bättre – sluta göra så mycket fel.”

Efteråt ställde Anna frågor kring ämnet.
“Varför lämnade du inte?”

Är så tacksam över den varma famn som tog emot mig denna kväll och alla kramar efteråt. Det kändes bra även om det var jobbigt – lusten att göra skillnad är större än rädslan av att dela med mig.

Anna linton gjorde ett strålande jobb som moderator. Vilken klippa hon är i allt!

Varbergs Ungdomjour, Tigerlilja, delade med sig av deras kunskap kring ungdomarna i Varberg. De är verkligen hjältar!
Har du inte läst min intervju med dem än så bör du göra det.

Kommentar från läsare:
”Hej, TACK för denna intervju !
Jag har en dotter på snart 15 år och faktiskt så läste jag upp intervjun högt för henne igår.
Hon svarade att de flesta av killarna i hennes klass tittar på porr eller har tittat.
Vi pratade om hur man hanterar förväntningar och vad som är ok och inte. Att gå på sin magkänsla och att inget är ok om man inte vill.
Jag hade nog inte vågat prata om detta om jag inte kunnat relatera till denna intervju och det arbete ni gör. Att det faktiskt finns vuxna som pratar om detta och att det inte är tabu utan mkt viktigt att prata om. Det är så viktigt och man skulle önska att det finns vuxna att samtala med på alla plan och alla orter.” TACK ! MVH Petra

EttmjukareVarberg inspirerar nu andra platser i Sverige! På första eventet i september var Kajsa Kromnér från Trosa på plats och denna kvällen ett gäng från Malmö. Både Malmö & Ostkusten drar nu igång och startar upp en liknande process vi gjort i Varberg. För ett par veckor sedan presenterades ”en mjukare kommun” i Trosa-Vagnhörad-Västerljung för 130 föräldrar och nu har det lanserats en hemsida.
Wow!! Vi är så glada att inspirera till action runt om i Sverige och att barn och unga får må bra och känna sig trygga i den digitala värld vi lever i. Tillsammmans gör vi skillnad!

Här kommer följtips på bra konton på instagram:
@ungarelationer.se
@huskurage
@1000mojligheter
@ungdomsjourentigerlilja
@porrfribarndom
@realitycheck.nu
Vi är mitt i planeringen inför höstens Ett Mjukare Varberg & gör oss redo för att sprida kunskap kring de digitala utmaningar vi står inför till en ännu bredare skara ~ både vuxna och barn. Är Du med oss?

Alla foton är tagna av fantastiska Anna Lindblom @picpeople

Kommentarer till “Regnbågsambassadör och Ett Mjukare Varberg

 1. Måste stämma in i hejaropen för det ni gör i “Ett mjukare Varberg” är sååååååå himla rätt. Så imponerad av alla inblandade!

 2. Vem som helst som ser ett Pridetåg borde kunna förstå att det är en sexfest som inte har någonting med kärlek att göra. Och som absolut inte är lämpligt för barn! Gubbar som kryper på alla fyra med hundhalsband, nakna vuxna som viftar med dildos etc etc. Inför barnfamiljer! Jag förstår inte att du som är motståndare till att barn exponeras för porr visar upp dig med en Prideflagga!

  1. Prideparaden handlar om så mycket mer än det du beskriver. Det handlar om att visa att alla människor har samma värde och att man ska kunna och våga vara sig själv. Samkönade äktenskap är inte gammalt ens här i “liberala” Sverige, och än i världen sker det saker som inskränker på människors lika värde. Detta kan inte alls jämföras med den porr som barn/ungdomar idag kan exponeras för via internet, människor i paradtåget påvisar inte sexuella akter som är våldsamma, förnedrande och kränkande för ena parten. Ungdomarna/barnen får INTE en sned verklighetsuppfattning om hur sexakten ska gå till för att vara “bra” av att se en parad av människor som visar att HBTQIAP också tillhör samhället 2019.
   Skärpning… HEJA HEJA dig Kristin!!! Det är så sjukt bra att du är ambassadör. Hade inte Varberg varit över 50 mil bort för mig hade jag kommit för upplevelsen och för att säga hej till dig! Du är en fantastisk förebild! All kärlek till dig ❤

  2. Varför firar vi Pride Varberg?

   Pride, som är det engelska ordet för stolthet, firas för precis det ändamålet. Det vill säga att alla ska vara stolta över vem de är oavsett kön, etnicitet och sexuella läggning. Och visst är det så att alla förtjänar att vara precis hur de vill?
   Alla människor har rätt att vara precis hur de vill, därför är Pride precis lika aktuellt och viktigt idag som under Stonewallupproret 1969.

   Vi välkomnar varmt att delta den 29 juni för att känna den värme och stolthet som genomsyrar denna kärleksfulla dag.

  3. Hej Förälder,
   Det förvånar mig att du som följer mig och känner till mina värderingar väljer att lämna en sådan kommentar.

   Du kanske bara kikar in snabbt och inte hann läsa all min text?
   Med tanke på din mycket fördomsfulla kommentar så är det möjligt att du har begränsad kunskap gällande den våldsporr som våra ungdomar utsätts för digitalt och också om HBTQIA.

   Jag vet inte vad du har för upplevelser av Pride i din hemstad men låt mig berätta för dig att den här dagen i Varberg är en kärlekens dag – där heterosexuella, homosexuella, bisexuella, familjer, barn i alla åldrar, politiker, entrepenörer, pensionärer, hundar och all sorts härliga individer möts upp och skapar en folkfest.
   Tågar stolt genom Varberg med flaggan högt, ballonger i skyn och glitter på kinderna. Vi har världskända artister plats på scen som sjunger, inspirerande tal sjuder över societatsparken och luften fylls av så mycket hopp och kärlek om att vi en dag ska nå vårt mål – att alla människor har samma värde och att man ska kunna och våga vara sig själv.

   Förälder – du och dina barn är varmt välkomna till oss denna dag!
   Mvh Kristin

   Jag skickar dig gärna länkar om @porrfribarndom och arbetet kring att stoppa barn från att exponeras för våldsporr samt mer info om vad HBTQIA och Pride är – och hur de jobbar.

 3. Alltså, tårarna rinner ner för kinderna. Jag är så himla imponerad av dig Kristin! Och så mäktigt att göra ett sånt avtryck som du/ni gör! hurra!!!

 4. Så viktigt och så helt fantastiskt bra. Vilka hjältar ni är! Tack för att du väljer att dela med dig, förstår att det kanske inte är helt lätt. Men du gör skillnad. Helt fantastiskt fint tycker jag.

  Kärlek & kramar
  Anna

 5. Vill bara säga att jag är grymt imponerad över det arbete ni gör, den information ni sprider och ringarna på vattnet det ger! Tycker att det är både vackert och starkt att du använder dina kanaler som influencer, till detta ❤️

Kommentarer stängda