Mitt växthus är sprängfyllt av mogna vindruvor som bör skördas. varje år säger vi att vi ska göra druvjuice och min man har till och med sträckt sig så långt och sagt att han ska testa göra vin men så kommer september och pang, allt ska göras samtidigt och så hinns inte trädgården med. Det är lite synd såklart. Men min svärmor är här och plockar både äpplen och druvor. Jag är flitig med att plocka in buketter och ge mina killar skålar med vindruvor då de är hemma.

Men i alla fall. I år har jag gjort det bästa av situationen och tagit med ett gigantiskt träfat med de blå vindruvorna till butiken som dekoration och så har jag skördat av en mängd gröna att frysa in och skänka till grannar. Jag är inte klar men kommit en bit på vägen.
Dessa gröna heter nog Dr Schmidtmanns Sockerdruva men är inte säker. De är kärnfria och har en krispig söt smak – knappt ingen syrlighet als när de är mogna. Barnen älskar dem såklart. Jag med – man äter dem som godis. Jag satte rankan för sju år sedan tror jag och har varit ganska dålig på att beskära – så nu tar de över hela växthuset och har stulit all sol från de stackars tomater och gurkor jag också försökt odla.

På fem minuter så hade jag knipsat av ett gäng som jag bar in.

En podd i öronen och lite rens är avslappnande. Sådana här burkar med turkisk yoghurt har jag en mängd av.

Tre burkar som jag ställde i frysen.

Någon dag efter tog jag fram en burk och serverade som snacks och som glass. Jag la bara i druvorna i matberedaren tillsammans med en skvätt råpressad äpplemust.
Detta fick höga betyg av alla som smakade så har du en liknande vinranka hemma så vet du nu vad du ska göra. TIPS!

Är rätt försiktigt med att köpa vindruvor i butik för jag vet att de är så besprutade. Så detta är ett riktigt bra alternativ att frysa in och kunna njuta av egenodlat länge. Likadant med äppelmos och äppelbitar ju… Fört alla vinterns alla goda äppelpajer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Glass och snacks av vindruvor

  1. Om man inte har tålamod och tid att vänta ut hela vinprocessen är ”Federweisser” ett alternativ. Det är det ”unga” vinet där man stoppar processen kort inför jäsningen. Dessa flaskor håller inte så länge men är kanske ett alternativ. Behövs bara vinjäst och någon sorts behållare och ca en veckas tid.