Godmorgon!
Jag sitter vid min köksö med svidande öga och en god kaffe vid min sida. Bäst att sätta på mjuk musik för jag har råkat få lusmedel i ögat då jag för andra gången denna månad upptäckt att jag har löss – och ingen annan i familjen har det då jag kammar… Hur sjukt är inte det!!
Det blir Jonathan Johansson med Aldrig Ensam i högtalarna.
Och om 30 minuter ska jag vara på min första mammografi och jag har fullt med lusolja i håret.  Fint att allt är nära i Varberg för sedan ska jag direkt till frisören. (turligt att jag upptäckte lössen först…)
Funderar på något radikalt med håret. Jag måste ha en förändring av något slag. nu. Bebis? Skilsmässa? Flytt till Toscana…? Hahaha. stannar vid håret då. lovar 😉

Har du gjort mammografi? Många säger att det gör ont.

Men i alla fall. Alla kom iväg till skola och jobb denna första dag och jag känner mig mjuk om hjärtat över detta. Att vara själv hemma efter tio veckor känns ju smått underbart. Känns som jag har all tid i världen även fast jag har sjukt bråttom. Ska genast andas in denna känsla, omfamna dagen och tvätta ur lusmedlet. Ses sedan med en ny frisyr.

Hej på dig.

Kommentarer till “God morgon på måndagen

  1. Jag missade min första mammografi, sommaren och semestern gjorde att den föll i glömska. Ett år senare, april i år, kom jag ihåg det och skulle boka tid men var livrädd för momentet. Fick hejjarrop av vänner och bekanta och tog mig iväg. Själva undersökningen gjorde inte ont men min resa efter som inskriven patient på onkologen för bröstcancer var smärtsam på många sätt. Jag är så glad att jag gick iväg, arg på skräckhistorier som gör att många inte vågar gå. Nya maskiner och tekniker gör att gammal skrämselpropaganda är inaktuell. Det kan handla om liv eller död och vem vågar chansa på det? Hoppas allt gick bra och tack för din underbara blogg och insta. Här finner jag ro, styrka och inspiration till allt kreativt jag har inom mig. Kram

  2. Att du fick löss två gånger kan bero på att lusmedlet ej gör något åt äggen vad jag förstår. Så det rekommenderas att man gör om lusmedlet 14 dagar efter man använt det första gången för då skall de äggen man ej lyckats kamma bort kläckts. Men jag är ingen expert. Luskamma massor! 🙂 😉
    Hoppas du blev av med dem för gott denna gången.

  3. Det är så sjukt segt med löss! Tycker att det enda som funkar för att få bort dem helt är att man kammar varje dag med en sån där nitfree luskam som man kan köpa på hälsokostaffärer. Tror typ att lössen är resistenta mot medlem nuförtiden…

  4. Gör inte mer ont än när barnen trampar på ens bröst. Ingen farlig smärta alls. Njut av din tid, delar den overkliga känslan. Alla barn borta och har det bra. Härligt!

  5. Har man fött lite barn och ammat dem dessutom är boobsen redan tillplattade och nemas problemas att myla in i mangeln 😉 Det kommer gå bra ❤️ Men jättemysigt e det ju inte, haha. Spännande med håret, och jag förstår precis vad du menar med tomt tyst hus för första morgonen på eevigheter 😉 kram Mia

  6. Hej, jag har gjort en mammografi för några år sedan och det gjorde inte ont men lite obehagligt när de tryckte ihop bröstet.
    /Rebecca

Kommentarer stängda