Detta är ett annonsarbete i samarbete med Nescafé 

Goda relationer är faktiskt det allra viktigaste i livet. Men det tar tid och omtänksamhet innan de blir meningsfulla. I den hektiska vardagen är det inte säkert att man har tid att träffas och ta hand om relationerna till de vänner och familjemedlemmar som är viktiga för en. Det krävs planering och engagemang.

Jag ringde min barndomsvän Anna och frågade om hon ville möta upp mig på klipporna för en mysig stund i vårsolen.
Anna och jag har vuxit upp i Borås tillsammans sedan förskola så hon är min absolut äldsta vän. Förra året flyttade hennes familj till Varberg och jag blev förtjust – Äntligen skulle vi kunna hänga mer!
Men – vad hände? Vardagen rullade på som tusan med jobb och familjeliv och vi har bara setts med hundarna någon snabbis. Nu ska det bli ändring på det.

Just nu har jag ett samarbete med Nescafé Lyx och jag packade ner kaffet och croissanter och mötte upp Anna.

Finns ju inget mysigare än träffas på detta sätt och prata ikapp. Anna är en samlare av rang – hon sparar på allt och vi har haft riktigt roligt i vår sms-konversation då hon skickat bilder “från förr”.

Alltså kolla här! Hahaha. Anna har även sparat brev jag skickat henne då jag var nybliven mamma och nyss fyllda tjugo. Ser du ovan julkort från 2011? Vi hade klätt ut oss och la till glorior ovan våra huvud. Komiskt och kreativt minst sagt.
Anna och jag på maskerad i trettonårsåldern… ja, vi har så mycket minnen ihop och väldigt mycket att prata om då vi ses.

Men tillbaka till kaffet nu. Nescafé passar vid alla tillfällen.
Från den första klunken morgonkaffe, den underbara eftermiddagslatten eller espresson efter middagen. Jag älskar kaffe och kan inte tänka mig en dag utan. Delar gärna min kaffepaus med en god vän såklart.

För att uppmuntra alla till att ta upp kontakten med de viktigaste personerna i sina liv ger Nescafé Lyx dig chansen att vinna en privat middag för upp till 6 personer med en professionell kock som lagar en gourmetmiddag i vinnarens hem. Detta får du inte missa!
Tävlingen finns här på Nescafés Facebook.

Tips! Jag hittade ett bra recept med kaffepulver då jag skulle baka tårta en gång. Det blev en glasstårta med smak av kaffe.
Tusan vad fort jag svängde ihop den också. Man får inte glömma att den ska stå några timmar i frysen innan den serveras bara.
Ypperligt tillfälle att dela recept tycker jag:

1 msk Nescacafé Lyx
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
1 dl florsocker
100 g marängdroppar
30 g mörk choklad till garnering

Så här gör man:

 1. Finstöt kaffepulvret och blanda det med grädden i en skål.
 2. Vispa äggulor och florsocker med elvisp.
 3. Vispa grädden med kaffepulvret. Vänd ner den i äggulevispet.
 4. Klä en form med plastfolie eller kläm fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbar kant, ungefär 20 cm i diameter.
 5. Vänd ner hälften av marängerna i smeten. Häll den i formen, täck den och låt stå i frys några timmar.
 6. Vid servering: Garnera med återstående marängdroppar. Lossa kanten. Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över tårtan strax före servering.

 

Kommentarer till “Goda relationer är det allra viktigaste i livet.

 1. Ser ut som en dröm. Mycket bra tips på hur lätt man kan göra bara man ses!!! Skulle vilja önska ett inlägg om vänskapsrelationer. Hur gör man för att få meningsfulla relationer?

 2. Samlare av rang ha ha rensat ihjäl mig nästan men sparat det viktigaste. Som när ens då bästa vän berättar att hon skall ha barn. Men bättring på att ses, behöver ju inte vara så uppstyrt, kaffe vid havet var en fin paus i vardagen i det härlig vårvädret.

 3. Vilka underbara bilder Kristin 🙂 I helgen ska jag svänga ihop glasstårtan, den lät super god. Tack för receptet! Hoppas du får en fin dag!

 4. Hej Kristin, inte en dag utan kaffe om jag inte är på bena förstås.
  Sedan flera år tillbaka, då jag började få uttmattningssyndrom och att göra frukost blev ett stort problem. Havregrynen till gröten hamnade i kaffefiltret 😂 . Ja då var det dags för mindre moment kände jag, för en skål med havregrynsgröt med Linfrön, Chiafrön, Blåbär, Hallon och mjölk, samt Kaffe med 3% Havremjölk det är ett måste på morgonen och då står jag mig mätt i flera timmar. Så nu är det så lätt att göra gott kaffe med snabbkaffe och havregrynen hamnar i kastrullen 😉.
  Ljusa Kramar från Ninni.

  1. Vad bra! Man får hitta sina rutiner som funkar, så tryggt när man mår dåligt. kramK

Kommentarer stängda