Jag är som en blöt fläck efter denna dag.
Allt har gått fel på en mängd olika håll och jag som befinner mig en skör fas har ingen rustning som kan ta emot sorg och ilska på något särskilt bra sätt. Ska inte gå in på vad det handlar om då det är privat men det kan ju vara bra för er att veta att bakom den lilla lyckliga fyrkanten på Instagram finns en väldigt ledsen liten tjej ibland.

Shit vad det är jobbigt när man utsätts för svårigheter i livet. Och viktigt. I mina mörkaste dalar har jag funnit mina bästa sidor och fått fler styrkor. Slipar fram min ödmjukhet med rivigt sandpapper just nu.

Eftersom jag redan hade förberett med några fina och pastelliga collage innan jag deppade ihop totalt försöker jag peppa både mig och er här med lite klokheter jag fann i min favorit Michelle Bakers feed.
Beundrar denna visa kvinna så mycket.

Det är @lalahdelia som står bakom orden.
Tänker ofta på hur vi människor är så lösningsfokuserade hela tiden. När man berättar något svårt får man ofta en lösning, ett gott råd eller något “ovärdeligt tips” i knät. Jag är likadan. Man vill ju hjälpa.

Men – man kan också hjälpa genom att bara lyssna och bekräfta det man hör. Be den som har det svårt berätta mer. Det är helande och trösterikt.
Ibland finns det inga lösningar. Man måste bara gråta ut på någons axel.

Kommentarer till “Gråt, klokhet och pepp på samma gång

 1. Håller sååååå mycket med dig.. Alla råd som ska ges när en bara vill få berätta. Att lyssna är det mest värdefulla, bara höra och ge stöd. Du är fantastisk och jag hoppas att det blir mer “lyssnande” i ditt liv. Du berikar!

 2. Pingback: Cialis 20 mg
 3. Jag får upprepa vad min yogalärare säger : allt ska bli bra, allt ska bli bra och allt kommer att bli bra. Upprepar ofta det mantrat. Även detta kommer att övergå till något annat. Kram till dig

 4. Håller med så mycket kring detta med att bara lyssna och inte komma med/få råd. Så svårt och ofta kommer man på efteråt att man skulle bara funnits där och uttryckt att ”jag förstår att du känner så just nu. Du är berättigad till det”. Om man får råd brukar iaf jag känna lite skuld ovanpå det andra, som om man inte försökt nog..

 5. läser och läser igen. och en gång till.
  {någon slags internetversion av att verkligen lyssna, utan kliet att svara eller försöka lösa, kanske} nickar bara tyst här nu.

  så mycket igenkänning, kristin.
  ännu mera kärlek.

  1. Kärlek tillbaka finaste. snart kommer jag till London och dricker kallt vitt i solen med dig och pratar vidare. Kram K

 6. Visst fan är det tufft ibland och idag var verkligen en sån dag. Försöker tänka på allt jag har som jag är tacksam över så det väger upp! Kramar till dig!

 7. Klokt och fint. Har nyss kommit ur en lång, låg dal, och inte förstått hur jag slet förrens nu när jag gråter av vardagslycka över nytvättade fönster, nysopad trottoar, solrosfröskotten och grannens pojke som säger” när du inte är hemma leker jag i din trädgård och kikar in i ditt kök💛.. grät på jobbet över en elev, som glömt mitt namn, men sa att han kallar mig kramfröken!
  OCH, tänkte i söndags att jag hade Krickelin- byxor och kände mig lika fin som jag tycker att du är! Blåa ” batikbyxor” från Twist o Tango som hittade till mig för en loppistia;) har oxå en vit och blåblommig du- mugg till morgonkaffet!
  Din blogg är fantastisk, Olikhet är norm är mina ledord x

 8. Ja så sant Kristin, man måste som person få vara i det som är och känns. Att få ventilera utan att någon har en åsikt…bara få möjligheten att sätta ord på det som finns inom en. Någon som lyssnar utan värderingar. Tids nog är man mottaglig för lösningar om de inte växer fram inom en själv. Allt har sin tid. ”Ge tiden tid” , är en mening som jag fått med mig på färden genom livet av en klok person. Tiden är olika från person till person, väldigt viktigt att respektera och få möta.
  Jag sänder Dig Varma Omfamnande Kramar och ta det varligt…våga vara i det som är och ge utlopp för det.
  Ninni.

   1. ♥️ Tack K….att dela livserfarenheter gör livet lättare.
    Man kan finna en eller flera pusselbitar till sitt eget livspussel.
    Ninni.

 9. Life is often hard and can treat us badly in some of our vital aspects, Kristin, the personal and intimate is surely the most delicate and the one that most affects and hurts us. Finding a meaning to the origin of the pain and doing therapy to face it helps, but sometimes we can only mourn it and let the grief pass.
  Whatever it is, I hope it is something that has a solution and is not really vital. Much encouragement!

 10. Jag hoppas att du snart mår bättre igen och att svårigheterna ger med sig, hur det än blir med det. Väldigt kloka insikter du förmedlar här ändå. Att vi hittar styrkan i det svåra och att det många gånger räcker att lyssna och bekräfta. Kram

 11. Livet är mörkt ibland, det är svårt att se de ljusa delarna. Ok det är helt ok, man får stanna i mörkret ett tag, och sedan plötsligt har det ljusnat lite. Det är väldigt tråkigt att du har en dipp och att det mörknat för dig, men jag som läsare är tacksam för att du ändå sprider ljus, och vill göra våra dagar lite ljusare. Tack!
  Och jag hoppas och tror det ljusnar för dig snart, du verkar vara en klok människa som är bra på att ta hand om dig själv och dina nära, och det är ett bra sätt att börja se ljusningen.

  1. Tusen tack för ditt fina avtryck. Det ljusnar alltid igen som tur är. Så skönt. kram

 12. <3 Det blir bedre… Du er tøff og går rakt igjennom i stedet for å forsøke å komme deg rundt, under eller over. Gråt ut, bli sint, det er lov å ikke være på topp. Alt godt til deg.

  1. Tack för senast! Så mysigt att träffa dig. Man måste inte alltid vara på topp nej, helt rätt. kram K

  1. Tusen tack för riktigt bra länk! Min man hade sett ett ted talk med henne som han också rekommenderade. tack K

Kommentarer stängda