Åh, vilken lång dag. Positivt sett alltså.
Jag har kunnat fylla den med både jobb, träning, intervju, aw och serier. Man tänker sällan på hur mycket tid man lägger på barn, man och hund. Och hur mycket disk, plock och städ det blir av så många. Ja, ja. Allt har sin tjusning.

Jag vaknade i alla fall alldeles för tidigt men bestämde mig för att inte börja jobba förrän 08. Testade mindfullnesappen på telefonen faktiskt och den har ju legat orörd sedan jag gick i terapi för typ tre år sedan…

Sedan gjorde jag Sofia Woods polentagröt på kokosmjölk. Jag bytte dock ut toppingen mot stekta äpplen i kardemumma och så ringlade jag honung och mandlar över.

Otroligt gott. Testa detta – du finner receptet i Sofia Woods fina bok.

Därefter gjorde jag några ärenden, bytte blommor, städade detta skåp och plockade fram lite loppisfynd att visa er. Kolla här – en perfekt värmehätta till tekannan, juliga grytlappar och en stor skål till julgröten.

Och ett gäng fina handbroderade tygservetter till julfrukosten.

Apropå tygservetter – kolla vad jag fann i min brevlåda idag. Inte mindre än två julklappar från kollegor!
Så himla fint. I paketet ligger fantastiska Livsjournalen och jag ska fota och visa mer av den. Så spännande!
Har du inte redan klickat hem dig ett ex så tycker jag verkligen du ska göra det. Bra julklapp till dig själv.

Den andra gåvan var randiga tygservetter från Johanna Bradfords fina kollektion  – House of Bradford.

Full av beundran och stolthet. Johanna är verkligen talangfull och full av klokhet, det har smittat av sig rakt in i detta arbete. Så fint!

Nu ligger allt så fint i mina nystädade lådor här.

Jag kan passa på att visa hur tjusigt det blev bakom luckorna också. Här samsas porslin från Sthål och Kockums emalj för all fika i trädgården.

Smart att ställa in ett nästan utbrunnet doftljus tycker jag. På det sättet doftar det alltid gott då man öppnar skåpet. Min absoluta favorit är Black Oak från L:A Bruket   – blir typ förbannad om någon tänder det då jag inte är hemma och låter det brinna en lång stund. Får max brinna 30 min i taget för mig. Det är en sån där dyring så den som betalat ska fasen vara med då…hahaha…

Jag samlar på små äggkoppar i silver.

Och det är festligt att ställa det vita vinet i en kylare på fot.

När jag ändå hade så himla gott om tid för allt idag så passade jag på att fota julgranen lite närmre.

Jag tycker det blev så fint att hänga upp det här raka julgransglittret i granen. Jag fann det hos Byggfabriken. Men det mesta i granen är köpt på loppis. Det är fint att samla på sig gamla kulor.

Som den här – med en handmålad höna på.
Jag växte upp i ett hem med två granar. En röd och en rosa.

Mamma placerade alltid en gran i köket som hon satte röda rosetter i. Sedan dekorerade hon med små köksföremål i metall – som typ en visp, en sax, en kavel osv.. Jag tror det var lite handmålade röda kulor i granen också.
I vårt bokrum stod den rosa granen. Här var det vita ellet rosa rosetter, genomskinliga glaskulor, glasdroppar och rosa kulor. Har något minne av några vita fjäderdekorationer också faktiskt…

Det var väldigt mycket auktionsfynd, böcker, stora persiska mattor och konst blandat med Laura Ashley i vårt hem. Jag har egentligen min mamma att tacka för intresset och förmågan att inreda kreativt med konst, färg och form.

Innan jag smet iväg för att delta i stadens insamling till Musikhjälpen så fotade jag mig i ett annat loppisfynd. Tomtemasken.
Barnen kommer älska den!!

Ha en fin helg nu så ses vi här imorgon igen.

Kommentarer till “Gröt, julpynt och fint i skåpen hemma hos mig

    1. Stort tack till dig för att du har skapat en kokbok som verkligen passar in i mitt kök och mitt liv – tack för dig!

Kommentarer stängda