Har ni en egen signaturdoft?

En doft symboliserar mycket tycker jag och jag blir alltid lite störd de få gånger min man byter ut sin doft och testar något nytt. Då luktar det liksom inte han längre. Hans doft heter Hwyl och kommer från Aesop.

Jag har en doft  jag använt i många år nu –  Santal 33 från Le Labo. Jag är så van vid doften så jag känner knappt den på mig själv längre. Jag får ofta kommentarer om att jag doftar gott och jag rekommenderar varmt om du letar ny doft.

Sagt om Santal 33:
En man med sin häst framför lägerelden, ute på en vidsträckt slätt under den blå kvällshimlen – En definierande bild av den amerikanska västern med allt vad den innebar av manlighet och personlig frihet. Med ansiktet upplyst av brasans sken sitter han framåtlutad i sin slitna lädersadel, ensam med ökenvinden. En så kraftfull ikon att alla män ville vara han och alla kvinnor ville ha honom. Med det här minnet som utgångspunkt skapades SANTAL 33. Ambitionen var att skapa en doft inspirerad av den stora amerikanska myten som fortfarande är en källa till fantasi för resten av världen. En parfym som motsvarar den universella sensualiteten hos den här symbolen. som skulle kunna berusa en man lika mycket som en kvinna. med en doft av kardemumma, iris, viol och ambrox som kombineras med en rökig träblandning (australiskt sandelträ, papyrus, cederträ) och kryddiga, läderartade, myskiga toner, vilket ger parfymen dess unisexsignatur och beroendeframkallande välbehag. SANTAL 33 är, enkelt uttryckt. En lägereld. Mjukt böljande slingor av rök. Där sensualiteten väcks när solen gått ner.

Wow – det låter ju!

Jag har endast några droppar kvar och har letat efter en ny doft för variation. Av Hannah Lemholt fick jag tipset om Molecule 01.

Detta skrivs om doften:
Molecule 01, består enbart av Iso E Super. På egen hand är den mer en effekt än en doft. Användare kanske märker en subtil sammetsmjuk not av trä som försvinner, för att sedan återuppstå efter en stund. Men framförallt märks doftens effekt på andra människor. Molecule 01 ger användaren en aura som är omöjlig att definiera. Det kan närmast liknas vid en feromoneffekt. Det är doft i dess mest radikala form.

Det är sannerligen lite märkligt med denna doft – det är bara en del som märker av den alls. Många som doftar på den känner absolut ingenting. Jag kände ingenting i början men sedan lärde jag känna den då jag använt den ett tag. Den är fantastisk!
Min man känner ingenting. Men ofta får jag positiva kommentarer då jag har på mig den. Konstigt va?

Har också läst:
Molecule 01 innehåller endast doftämnet Iso E Super. Du känner den som en aura av diskreta, sammetsmjuka tränoter, som i upp till 10 timmar först tonar fram, sedan försvinner för att åter dyka upp igen och igen. Många som bär Molecule 01 upplever att doften har en markant effekt på andra människor; de får ofta kommentarer och komplimanger.
Iso E Super förekommer normalt i en mycket liten dos och ger mer en effekt än en egentlig doft. Den utvecklar sig i kontakt med den varma huden till en säregen, feromonliknande utstrålning.
Används av såväl kvinnor som män.

Mitt senaste tillskott i mitt doftbibliotek är Diptyque’s fantastiska Eau Duelle.

Älskar beskrivningen:
EdP som inspirerats av resor och vanilj. Längs kryddvägen i hjärtat av Eau Duelle antar vaniljen nya aromer: ljusa och fängslande accenter av växten kalmus och mörka, rökiga nyanser av cypriol. Bourbon-vanilj från Madagaskar reser genom tid och över gränser och uppenbarar sig mellan mörker och ljus.

Jag brukar verkligen inte uppskatta vanilj i parfymer, doftljus och rökelse men här är den klockren. Den är mystisk och spännande, lagom tung tycker jag.

Nu vill jag veta viken er signaturdoft är?

Måste förresten vara spännande att jobba med att skapa texter om en doft…

Kommentarer till “Har du en signaturdoft?

 1. Åh! Jag har varit nyfiken på molekyl nr1. Men aldrig kommit till skott. Har faktiskt ingen signaturdoft. Använder parfym kanske Max 1 gång i månaden. Köpte Tom Ford – fucking fabulous som jag verkligheten verkligen gillar!! Men den är supertung och går ej använda efter april. Så nu för mina 4 sprut i sommar har jag köpt ett liten flaska på en för mig alldeles för dyr parfym på Sniph där man bara köper 8ml. Perfekt! Undrar ofta fortfarande hur gott egentligen diamonds and esmeralds doftade och varför den försvann när vi var tonåringar.

 2. Älskar Raaw by Trice, blackened santal. Speciell doft, blev förälskad direkt och kunde inte sluta dofta på min handled efter att jag testat den 😍

 3. Hugo Woman från Hugo Boss. Använt den i många, många år. Lagom blommig, lagom kryddig, lagom stark. Funkar dag som kväll. Fräsch skulle jag säga 🙂

  1. Här är en annan Sara som har Gucci Rush som signaturdoft, har haft den sedan 2001. 😊

 4. molecule 01 blev jag väldigt nyfiken på! annars dras jag till söta, torra och aromatiska dofter med en svag ton av syrlighet. jag tror att många förknippar mig med clean, men min absoluta favorit är philosophys inner grace som tyvärr inte tillverkas längre. på senare år är en av favoriterna acca kappas white moss och nyligen klickade jag hem en urgod doft från detailery som heter totally white från parfymhuset parle moi de parfym. tänk dig schersmin och syren, en doft av försommar. mmmm.

 5. Höll på att skriva trädgårdssvett och det gjorde jag visst också haha. Skämt åsido! Jag tycker mig ha hittar “min doft” – eller dofter. För det har varit svårt välja från franska Aimée de Mars sortiment. Här är två favoriter:

  Divine Emeraude från Aimée de Mars är “en Eau de Parfum som öppnar med en doftkombination av färsk citron, bergamott och apelsinblomma. Hjärtnoten består av ros och jasmin, ackompanjerat av kryddig kryddnejlika. Basnoten från cederträ, mysk och vetiver skapar djup i doften”.

  Sen gillar jag Mythique Iris från Aimée de Mars “med frisk bergamott, följt av mjuka toner från ros och ylang ylang. I en lugnande basdoft sveper vanilj, mandel och viol in dig i en mild omfamning”.

  Dessa parfymer har en 100% naturlig formula som innehåller eteriska oljor, alkohol från ekologiskt vete och källvatten från Saint-Genou. Den är inte ljuskänslig och kan användas även under graviditet”

  Finns små prover att köpa för att hitta just sin doft 😊

 6. Molecule och Raw by Trice har varit mina i flera år, har svårt att byta. Kan inte välja en av dem utan växlar efter humör.

 7. Det är fascinerande hur en doft kan vara så signifikant med en person och ge trygghet och lugn! Och även skapa obehag och rädsla..
  Jag tror att jag har hittat min signaturdoft i Björk & Berries parfym Mareld. Har inte haft den så länge men känner redan att den kommer ha en given plats i badrumsskåpet! De skriver också väldigt spännande texter till sina parfymer:
  Mareld
  Evoking the scent of a midnight swim in Nordic waters that leave the skin salty and cold and the spirit free. Notes of crashing waves and seaweed turn into warm scents of Bergamot, Violet and Tonka wood, leaving a hypnotic scent of stormy seas on the skin.

 8. Sedan så många år tillbaka använder jag Flowerbomb av Victor&Rolf. Mina nu vuxna barn säger alltid att jag luktar mamma när jag bär den och tycker inte om när jag provar något nytt…

 9. Använder den inte längre men under många år hade jag Gucci Rush och det är liksom som att jag sedan dess alltid ser mig som en person med kort hår och som luktar Gucci rush.

  Om jag blir dement på gamla dar ska jag be mina släktingar att köpa Gucci rush till mig.

 10. Har haft Nina Riccis L´Air du Temps sedan jag var tonåring! Återkommer alltid till den.

 11. Åh, jag gillar så många. Återkommer till Diptyque Tam Dao och Diptyque Philosykos (sandelträ resp fikonblad) och även Byredo 1996 och Etat Libre d’Orange Tilda Swinton Like This. 1996 doftar enbär, viol och läder och Like this pumpa och ingefära – låter kanske konstigt men fantastiskt fina – särskilt på vinterhalvåret.

 12. Är svag för klassiska dofter (Mitsouko höst och vinter, L’Heure Bleue vår och sommar), men är inte helt trogen. Just nu är jag lite extra förtjust i Stora Skuggans Mistpouffer (earl grey, frisk luft och tallskog på ett ungefär).

 13. De siste årene har jeg brukt L’eau D’Issey, men fikk veldig lyst til å teste disse du skriver om.
  Jeg vil ha noe som er friskt, men ikke søtt, ikke påtrengende. Gjerne noe krydder, ikke for tungt. Elsker sitrus i bodylotion.
  I studietiden på kunsthøgskolen ble jeg kalt hun Rive-Gauchedama, haha :p

  1. Inflorescence från Byredo. Älskar den så innerligt.

   Fina tips på dina bästa dofter.

 14. Ååh jävlar vad sugen jag blev på att lukta på och testa alla de du skrev om nu!
  Min signaturdoft är Black Musk från Bodyshop. Jag har den både som parfym och som parfymolja, gillar oljan bäst. Billig och långt ifrån exklusiva märken men jag älskar den och varje gång jag testar något annat känns det helt fel.

 15. Ja, det har jag faktiskt!
  Still life in Rio från Olfactive Studios på sommaren och Rue de Varenne från Emma S på vintern.
  Blir lika glad av båda😊

Kommentarer stängda