samarbete med Monark 

Så roligt att ni tyckte om mitt designsamarbete med Monark i söndags. Tack för all pepp!
Tillsammans med Monark har jag även skapat det här tipisiga  inlägget till er.

Lättaste och trevligaste sättet att hitta på något skoj med familjen är att åka ut på en liten tur.
Så låt mig ta med er ut på en cykeltur längs med havet på strandpromenaden här i Varberg. Kvällssol i sikte, en glass och ett bad som kallar…

Vi cyklar ner till hamnen som ligger endast ett stenkast från tågstation och Varbergs Torg. Ja, ett ganska långt stenkast blir det kanske… Ett par hundra meter är det nog.
Här är pittoreskt och vackert tycker jag och här finner du både foodtrucks, restaurang, minigolf och mycket mer.

Här ligger till exempel bästa Glashyttan och det är alltid trevligt att kika in och titta på hantverket – har man tur så är de i full gång med att blåsa glas inne i verkstaden så man kan stå och kika en liten stund. Bra presenttips att få med sig något härifrån.

Här finner ni också Kallbadhuset och Barnens Badstrand. Ett av stadens vackraste byggnader om du frågar mig och här badar herrar och damer för sig och doppar sig därefter i havsbässängerna. Traditionen med kalla och varma bad går tillbaka till den tid då Varberg var  (och fortfarande är) en mycket populär kurort runt 1820-talet.
Stranden passar barnfamiljen mycket bra tycker jag då man har full uppsikt över små barn då det är långgrunt och inte så stora ytor.

Här vid Kallbadhuset startar strandpromenaden och den sträcker sig hela vägen till Apelviken – den är ungefär 2,5 kilometer lång och är en lagom cykeltur när man planerar in lite härliga stop längs vägen.

Innan ni cyklar vidare så ta en tur upp på Varbergs Fästning när ni passerar – Ni vandrar runt på egen hand eller kan boka visningar genom museet. Ni kan också ta del av fästningens historia i museets app. Historien sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet.

Vi cyklar vidare men måste stanna lite då och då för att stoppa näsan i vresrosorna som smyckar hela strandpromenaden . De blommar från nu och hela vägen in i oktober – under hösten plockar jag nyponen och gör soppa på.

Ett dopp på damernas hör definitivt till ett av stoppen. Läng strandpromenaden finns det tre nakenbad, två för damer och ett för herrar. Vill ni inte bada nakna så finns det andra badbryggor, klippor och stränder längre fram att bada vid. Men det smarta med att bada näck är att du varken behöver badkläder eller handduk så du kan helt klart ta ett oplanerat dopp. Du torkar på en varm klippa efter badet.

Längs strandpromenaden finner ni nyöppnade restaurangen Kärleksparken och här stannade vi för en glass. Nästa gång stannar vi på en bit mat tror jag.

Mums – hallonsorbet.

Vi cyklar vidare och nästa stopp är stranden Kåsa där vi tar av oss barfota och stoppar fötterna i sanden. Vill man ha en vätskepaus här så kan man slå sig ner på Kusthotellets uteservering. Världens bästa läge för ett hotell och dess restaurang om du frågar mig.

Efter Kåsa så tronar Subbe Fyr uppe på den högsta klippan. En av mina absoluta favoritplatser men det vet ni ju såklart redan och jag har till och med tatuerat in detta landmärke på min underarm.

Vet ni vad fyren representerar?
En fyr representerar ljuset som dyker upp i det mörkaste ögonblicket, i det ögonblick vi behöver det mest i våra liv, för att rädda oss.

Här kan ni både dyka, fiska krabbor, bada, gå på små promenader och vila på en klippa med en bok. Här stannade vår cykeltur för denna afton och vi cyklade hem igen. Men jag rekommenderar er varmt att ta färden vidare mot Apelviken där ni finner ännu fler restauranger, glass och uthyrning av surfbrädor.

Tusen tack till min fina Monark som gör det möjligt för mig att ta mig fram på två hjul i stan. Jag brukar ställa bilen helt vid denna tid på året faktiskt – det blir lätt bilköer i stan under sommarsäsong då turister är här och gästar oss. Så ett varmt tips är att ta med cyklar eller se om ni kan hyra på plats.

Min cykel heter Karla och en så himla snygg tycker jag – läs mer om den här.  

Array ( [77568] => Array ( [id] => 77568 [title] => Vad gör kalla bad för kroppen? [permalink] => https://krickelins.se/vad-gor-kalla-bad-for-kroppen/ [status] => publish [date] => 2022-11-08 11:08:51 ) )